Ben Affleck ja Matt Damon etsivät tähteä HBO:n realitysarjassa

Julkaistu:

Tv-lehti arvioi
Nuoret ohjaajakyvyt saavat elämänsä tilaisuuden Project Greenlight -sarjassa.
Project Greenlight, HBO Nordic (uusi jakso aina maanantaisin)

Realitysarja Project Greenlight on saanut neljännen kauden kymmenen vuoden tauon jälkeen. Viikko sitten alkaneella kaudella etsitään amatöörihakijoiden joukosta luovaa hahmoa, jonka tehtävänä on ohjata täyspitkä komediaelokuva. Ei ihan helppoa!

Ei etenkään, kun heti alkuun pitäisi rennosti treffata sellaiset leffataivaan starbat kuin Matt Damon ja Ben Affleck. Heput ovat sarjan tuottajia ja henkisiä isiä. Monelle kokelaalle on mennä hermostuksen pupu pöksyyn jo ensi tapaamisella, ja ote lipsuu palvonnan puolelle.

Sarjan alussa hakijoiden lähettämien, itse tekemien lyhytelokuvien myötä valikoidaan kymmenen ehdokkaan joukko. Valintatiimissä ovat Damonin ja Affleckin ohella mukana muun muassa Farrellyn veljekset Peter ja Bobby, miehet Nuija ja tosinuija -elokuvien takana. Kymmenen loppukilpailijaa kutsutaan Los Angelesiin työhaastatteluun.

 

Jo alkumetreillä röyhkeimmät ryhtyvät hyppimään konkariammattilaisten varpaille. Mattista ja Benistä se on hulvatonta.

Mukana on monenlaista yrittäjää, ohjaajaparia, omalaatuista visionääriä. Kaikille ei ole itsestään selvää se, että aikeena on tehdä viihdytyskomedia. Jo alkumetreillä röyhkeimmät ryhtyvät hyppimään konkariammattilaisten varpaille. Mattista ja Benistä se on hulvatonta.

Tulevan elokuvan päärahoittaja on itse HBO, jolla on kaunis ajatus: tukea uusia, nousevia elokuvantekijäkykyjä. Budjetista vastaavalla tuottajalla Effie Brownilla on haaste saada voittaja ideoineen pysymään rahallisessa ruoduissa. Effien räiskyvä persoonallisuus tuo mukaan lämmintä huumoria.

Charmikkaat silmänilot Matt Damon ja Ben Affleck taas tuovat ohjelmaan sen kaipaaman tähtilisän. Elokuvanteko on rankkaa puurtamista, joten julkkisnäyttelijöiden tukemisella on suuri psykologinen arvo.

Mikäli voittaja sellaista kaipaa. Sarjan alkumetreillä jo huomataan, että amatöörienkin joukosta voi löytyä hahmoja, jotka ovat kuin itsetietoisiksi ohjaajaguruiksi syntyneitä. Jatkoa jää seuraamaan koukuttuneen innostuneena.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt