Suomen täydellisen venäläisnaisen rankka tausta – takana keskenmeno, miehen kuolema ja tuhopoltto

rac

Julkaistu:

väykkärit
Tosi-tv-sarjasta tuttu Valeria Hirvonen kertoo IS:n haastattelussa rankasta menneisyydestään. – Viimeisenä viikonloppuna hän ei jaksanut enää tulla kotiin vaan kuoli saattokodissa kello yksi yöllä syliini, Hirvonen muistelee Kari-miehensä kuolemaa.
Suomen täydelliset venäläisnaiset -sarjasta tuttu Valeria Hirvonen syntyi Venäjällä Habarovskissa, lähellä Kiinan rajaa ja Japaninmerta. Hänen isänsä työskenteli armeijassa lentäjänä, joten perhe asui monessa eri tukikohdassa.

Pietarissa radiotekniikkaa opiskellut Valeria tapasi ensimmäisen miehensä röntgen-tehtaalla. Hän tuli pian raskaaksi, mutta raskaus päättyi keskenmenoon. 21-vuotias Valeria halusi uudelleen raskaaksi.

– Tulin uudestaan raskaaksi ja vuosin verta. Venäjällä on sellainen tapa, että olin sairaalassa seuraavat kahdeksan kuukautta. Lähdin sairaalasta lopulta pois ja samana yönä syntyi pieni Kirill.

– Kirill oli pieni poika ja rumannäköinen. Nyt hän on kaksimetrinen komistus.

Suhde venäläismiehen kanssa päättyi eroon ja Valeria muutti Viipuriin.

– Tapasin Viipurissa suomalaisen Karin, kun Kirill oli muutaman vuoden vanha. Hän oli Joensuusta ja tehnyt huoltofirmassaan konkurssin. Se oli lama-aikaa 90-luvulla.

– Muutimme yhdessä Lappeenrantaan. Töitä ei ollut ja Kari hankki savustusuunin. Kävimme myymässä savustettua kalaa torilla aamuneljästä asti koko kesän.

Tuolloin isänsä kanssa pienestä asti kalastanut Valeria opetteli savustamaan ja siivoamaan. Pariskunta perusti kalakioskin.


Mies menehtyi syöpään

Yhtäkkiä Kari sairastui selkäkipuihin, jotka paljastuivat haimasyöväksi. Alussa Valeria hoiti Karia kotona, mutta loppuajat tämä vietti saattokodissa.

– Kävin pesemässä hänen hampaansa kuudelta aamulla, menin töihin ja palasin illalla takaisin. Vein Karin joka viikonloppu kotiin.

– Viimeisenä viikonloppuna hän ei jaksanut enää tulla kotiin vaan kuoli saattokodissa kello yksi yöllä syliini.

35-vuotiaana leskeksi jäänyt Valeria löysi miehen papereiden joukosta paperit veroveloista. Verottaja suostui Valerian suostuttelun jälkeen antamaan mahdollisuuden maksaa velat vähitellen pois.

”Pohja on saavutettu”

Kun Lappeenrantaan rakennettiin uusi moottoritie, Valeria halusi saada uuden myyntipaikan sen varrelle. Samaan aikaan Valeria perusti toisen myyntipaikan Haminaan ja Imatralle. Imatran paikka paloi vain viikko ennen avajaisia. Valerialla ei ollut vielä vakuutuksia ja rakennusfirman vakuutus oli mennyt umpeen.

– En luovuttanut, vaan otin 300 000 euron velat ja rakensin sen uudestaan. Sain rahat rakennuttajalta takaisin pikku hiljaa, sillä se oli heidän virheensä.

– Sen jälkeen paloi Lappeenrannan myyntipaikka osin. Se oli tuhopoltto. Talosta löytyi tulipesiä. Korjasin senkin talon.


Kauppa kukoisti, mutta vuosi sitten Venäjän ongelmat kasaantuivat ja rupla sukelsi. Venäläisasiakkaat katosivat. Valeria sulki Haminan ja Imatran kaupat.

Kaikessa hiljaisuudessa Valeria perusti kaviaaribaarin ensin Helsingin Itäkeskukseen, josta se siirtyi parin vuoden jälkeen Etelärantaan.

Nyt hänen Kirill-poikansa vetää Helsingin ravintolaa ja Valeria käy Helsingissä 1–2 kertaa viikossa. Lopun ajan hän vetää yksin Lappeenrannan myymälää.

– Jouduin irtisanomaan kaikki työntekijät. Pohja on saavutettu, mutta nyt näyttää hyvältä.

Videolla Valeria Hirvonen esittelee kotinsa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt