Koomikon WTC-sankaritarina paljastui törkeäksi valheeksi – ”Täysin anteeksiantamatonta” - Viihde - Ilta-Sanomat

Koomikon WTC-sankaritarina paljastui törkeäksi valheeksi – ”Täysin anteeksiantamatonta”

Amerikkalaiskoomikko Stephen Rannazzisi väitti vuosikausia paenneensa World Trade Centeristä vuoden 2001 terrori-iskujen aikaan. Paljon julkisuutta saanut tarina on paljastunut nyt täydeksi valheeksi.

Steve Rannazzisi jäi kiinni räikeästä valheesta.­

18.9.2015 12:04

Koomikko Stephen Rannazzisi, 37, väitti vuonna 2001 New Yorkissa tapahtuneiden WTC-terrori-iskujen jälkeen vuosikausia olleensa yksi niistä, jotka selviytyivät WTC-torneista hengissä, ennen kuin tornit romahtivat lentokoneiskujen jälkeen.

Rannazzisi kertoi useita kertoja julkisuudessa selviytymistarinansa ja kuvaili olleensa World Trade Centerin eteläisen tornin 54. kerroksessa, kun ensimmäinen lentokone törmäsi pohjoiseen torniin. Rannazzisin mukaan hän pääsi pakenemaan tornista juuri ennen kuin toinen kone törmäsi eteläiseen torniin. Hän on kertonut saaneensa selviytymisestä inspiraation muuttaa Los Angelesiin tekemään stand up -komediaa.

Keskiviikkona New York Times kuitenkin uutisoi Rannazzisin kertoman tarinan olevan yhtä suurta valhetta. Rannazzisi itse myönsi valheen Timesille.

– Se (valehteleminen) oli minulta täysin anteeksiantamatonta. Olen vilpittömästi todella pahoillani, Rannazzisi sanoi lehdelle.

Timesin artikkelin julkaisun jälkeen Rannazzisi sai valtavan vihavyöryn sosiaalisessa mediassa. Hän yritti pyytää valheitaan anteeksi parhaansa mukaan.

– Monien vuosien ajan olen toivonut, enemmän kuin mitään, että joku voisi pyyhkiä sen tarinan olemattomaksi. Sen tarinan kertoi nuori epäkypsä mies. Häpeän sitä, Rannazzisi twiittasi

– Miten voin kehottaa lapsiani olemaan aina rehellinen, kun en itse ole voinut kertoa totuutta aiemmin?

Valheen paljastumisen jälkeen Rannazzisin tv- ja mainostyöt ovat nyt hyvin vaakalaudalla. Hän on esiintynyt muun muassa tv-sarjassa The League sekä Comedy Central -kanavan ohjelmissa. Lisäksi hänellä on ollut yhteistyösopimus Buffalo Wild Wings -ruokayhtiön kanssa. Buffalo Wild Wings ilmoitti torstaina, että se vetää tuoreet, Rannazzisin tähdittämät tv-mainokset pois televisiosta, koska niillä on haitallinen vaikutus yrityksen liiketoimintaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?