Väykkäreiden Valeria Hirvosen unelma ei toteutunut – onneksi: ”Minulla olisi nyt neljä miljoonaa velkaa”

rac

Julkaistu:

Onni onnettomuudessa
Kaviaarikuningatar Valeria Hirvonen vältti konkurssin.
Valeria Hirvosen elämässä on ollut yksi episodi, josta hän osaa kiittää, ettei oma toive toteutunut.

Savu-Kari-yrityksen omistaja halusi laajentaa toimintaansa niin, että hän olisi rakentanut tuotantolaitoksen ja avannut uuden myyntipaikan Haminan ohitustielle.

Kalakauppa kukoisti, mutta vuosi sitten Venäjän ongelmat kasaantuivat ja rupla sukelsi. Venäläisasiakkaat katosivat. Valerialla oli olemassa Lappeenrannan myyntipiste, mutta hän sulki Haminan ja Imatran kaupat. Yhdeksi ongelmaksi nousi Haminan ohitustie.


– Haminan kaupunki antoi myyntipaikan ohitustielle kilpailijalleni, vaikka olin käynyt viisi vuotta puhumassa heille asiasta. Minulle ei kerrottu siitä mitään, sain lukea sen lehdistä. Se oli törkeää. Minulla oli jo täysin valmis suunnitelma tuotantolaitoksesta. Löysin sille paikan Pyhtäältä, sitten rupla romahti.

– Nyt pitää sanoa, että kiitos paljon Haminan kaupungille, sillä nyt minulla olisi neljä miljoonaa velkaa. Kävi hyvä tuuri. Olisin tehnyt konkurssin.


Kaikessa hiljaisuudessa Valeria perusti Finlandia Caviar ravintolan ensin Helsingin Itäkeskukseen, ja toi sen parin vuoden jälkeen Etelärantaan.

Nyt hänen Kirill-poikansa vetää Helsingin ravintola ja Valeria käy Helsingissä 1–2 kertaa viikossa. Lopun ajan hän vetää yksin Lappeenrannan myymälää.

–Jouduin irtisanomaan kaikki työntekijät. Pohja on saavutettu, nyt näyttää hyvältä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt