Putinin maille rakennettiin homobaari Ahvenanmaalla – näin kommentoi tuohtunut konsuli - Viihde - Ilta-Sanomat

Putinin maille rakennettiin homobaari Ahvenanmaalla – näin kommentoi tuohtunut konsuli

Venäjän Ahvenanmaan-konsuli suuttui saatuaan kuulla, että Venäjän presidentinkanslian omistamalle tontille Saltvikissa on rakennettu homobaarin kulissi.

Tämä kulissi suututti Venäjän Ahvenanmaan-konsulin.­

16.9.2015 0:43

Asialla oli hiphop-duo Far & Son, joka pystytti kulissin musiikkivideotaan varten viikonloppuna. Ilta-Sanomat uutisoi asiasta sunnuntaina.

Konsuli Mihail Zubov kävi poliisien kanssa maanantaina toteamassa, että "baari" on yhä pystyssä. Konsuli teki asiasta rikosilmoituksen.

– Tämä on puhdasta huliganismia, Zubov sanoo.

Musiikkivideoprojektin tiedotteen mukaan kulissin malli otettiin Poliisiopisto-elokuvien Blue Öyster -homobaarista.

– Kuulimme, että (Vladimir) Putinilla on tontti täällä Ahvenanmaalla, joten sehän on Venäjää. Ja siellä ei saa esittää homoseksuaalista propagandaa. Niinpä päätimme rakentaa oman Blue Öysterin, kertoo Simon Gärdenfors, toinen Far & Son -duon jäsenistä.

Ahvenanmaan poliisi tiedotti aiemmin, että asiaa tutkitaan.

– Poliisi ilmoitti eilen tutkivansa tapausta, joka sattui sunnuntaina Venäjälle kuuluvalla alueella Saltvikissa. Saatujen tietojen mukaan alueelle on tunkeuduttu luvatta, tehty kevyt rakennelma ja jätetty jälkeen roskia. Tapaus on huomioitu myös mediassa, Ahvenanmaan poliisi kertoi lyhyessä tiedotteessaan.

– Asiaa tutkitaan luvattomana tunkeutumisena ja roskaamisrikoksena. Poliisi on ollut asiasta yhteydessä Venäjän konsuliin ja dokumentoinut rikospaikkaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?