Valtion erhe maksoi Madeleinelle ja Chrisille kymmeniä tuhansia euroja - miljoona-asunto seisoo tyhjillään - Viihde - Ilta-Sanomat

Valtion erhe maksoi Madeleinelle ja Chrisille kymmeniä tuhansia euroja – miljoona-asunto seisoo tyhjillään

Prinsessa Madeleine ja Chris O’Neill ovat maksaneet turhaan liki 40 000 euroa vuokraa Tukholmassa sijaitsevasta arvoasunnosta.

15.9.2015 9:54

Ruotsissa hämmästeltiin viime vuonna prinsessa Madeleinen ja hänen puolisonsa Chris O’Neillin Tukholman ydinkeskustassa sijaitsevaa arvoasuntoa, joka remontoitiin uuteen uskoon pääosin veronmaksajien rahoilla.

Madeleine ja Chris käyttävät asuntoa aina Ruotsissa vieraillessaan, mutta asunto saa kuitenkin seistä tyhjillään suurimman osan vuodesta, sillä pari käy Ruotsissa hyvin harvakseltaan.

Nyt ruotsalaislehti Expressen kirjoittaa, että Madeleine ja Chris ovat maksaneet asunnosta turhaan vuokraa jo yli vuoden ajan.

Tukholman arvostetulla Östermalmin asuinalueella sijaitsevan lukaalin vuokra on ollut kuukaudessa noin 3000 euroa.

Expressenin mukaan Ruotsin lainsäädännön mukaan Madeleine ja Chris olisivat saaneet majailla asunnossa ilmaiseksi, eikä heidän olisi tarvinnut maksaa asunnosta penniäkään vuokraa.

Ilmaista hallitsijan lapsille

Lehden mukaan 1800-luvulla tehdyn lain mukaan Ruotsin hallitsijan lapset saavat asua Tukholmassa tietyillä alueilla ilmaiseksi.

Expressenin mukaan esimerkiksi kruununprinsessa Victoria perheineen asuu Hagan linnassa ilmaiseksi, eikä prinssi Carl Philipin ja prinsessa Sofiankaan tarvitse maksaa omasta Tukholman asunnostaan vuokraa.

– Olemme tulkinneet lakia Madeleinen ja Chrisin kohdalla väärin, Charlotte Dahn Gunther valtion asuntovirastosta kertoo Expressenille.

Madeleinen ja Chrisin asuintalo on rakennettu 1800-luvun lopulla ja se on nykyään suojeltu.

– Silloin luultiin, että tämän asunnon kohdalla ei päde kuninkaallisten oikeus ilmaisen asumisen suhteen, mutta nyt erhe on korjattu, hovin tiedottaja Margareta Thorgren sanoo Expressenille.

Ruotsalaislehti kertoo, että kesäkuusta lähtien Madeleine ja Chris ovat saaneet asua asunnossa ilmaiseksi. Vuoden aikana turhaan maksettuja kymmeniä tuhansia euroja ei kuitenkaan olla palauttamassa parille.

– Ensimmäisen asuinvuoden vuokraa ei voida palauttaa, asuntovirastosta kerrotaan.

Muuttivat Lontooseen elokuussa

Madeleine jätti Ruotsin jo vuosia sitten muuttaessaan New Yorkiin, jossa hän tapasi Chris O’Neillin.

Ruotsissa eläteltiin toiveita prinsessan paluusta kotimaahansa kun parin esikoinen syntyi. Prinsessa Leonoren syntymän jälkeen pari kuitenkin jäi New Yorkiin, ja pikkuprinssi Nicolaksen syntymän jälkeen hovi tiedotti Madeleinen muuttavan Lontooseen.

– Perhe on nyt asettumassa kodiksi Lontoon asuntoonsa, Ruotsin hovin tiedottaja Margareta Thorgren kertoi ruotsalaislehdille elokuun lopussa.

Tukholman keskustassa sijaitsevan arvoasunnon remontti maksoi useita miljoonia euroja. Se rahoitettiin pääosin veronmaksajien rahoilla. Madeleine ja Chris käyttävät asuntoa vieraillessaan Ruotsissa, eli asunto on tyhjillään suurimman osan vuodesta.­

Chris muutti Lontooseen jo aiemmin keväällä. Kaupungissa asuvat Chrisin äiti sekä sisko, ja siellä hänellä on myös paremmat työskentelymahdollisuudet. Chris työskentelee yrityksessä, joka tarjoaa liiketoimintaratkaisuja eurooppalaisille yrityksille.

Chris on perustellut perheen Lontooseen muuttoa sillä, että siellä on hänelle paremmat työmahdollisuudet.

– Olen perheen elättäjä, ja tuon ruoan pöytään. Minulla on työ, joka ei anna aina mahdollisuutta sopia aikatauluista kuukautta etukäteen, Chris kertoi Expressenille heinäkuussa.

Tuolloin Chris vakuutti, että perhe haluaisi kyllä asua pysyvästi Ruotsissa, mutta hänen työnsä ei anna siihen mahdollisuutta.

Hänen mukaansa edestakaiset lennot Lontoon ja New Yorkin välillä ovat olleet kuluttavia.

– En halua palata työpäivän jälkeen yksin hotellihuoneeseen. Haluan olla perheeni kanssa ja kokoontua saman ruokapöydän ääreen, Chris painotti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?