Ville Rusanen kummitusroolistaan: Nenänriekale vaikeutti suutelukohtausta - Viihde - Ilta-Sanomat

Ville Rusanen kummitusroolistaan: Nenänriekale vaikeutti suutelukohtausta

Oopperalaulaja Ville Rusanen debytoi musikaaliroolissa Kansallisoopperan loppuunmyydyssä Oopperan kummituksessa.

Ville Rusanen debytoi musikaaliroolissa Oopperan kummituksessa.­

12.9.2015 9:15

Kansallisoopperan tämän syksyn kassamagneetti on Andrew Lloyd Webberin säveltämä Oopperan kummitus. Se on yksi Broadwayn kaikkien aikojen myydyimmistä musikaaleista. Kansallisooppera on tuottanut siitä oman produktionsa. Suosio on siinäkin jo ennakkoon suurta, sillä jokainen esitys toukokuun loppuun saakka on loppuunmyyty.

Yksi musikaalin päätähdistä on solisti Ville Rusasen. Rusanen esiintyi ensi-illassa viime viikon perjantaina pääroolissa, mutta vuorottelee osassa Ilkka Hämäläisen kanssa.

Rusanen on tehnyt mittavan uran ympäri maapalloa: aiemmin baritonisolisti on esiintynyt suurissa rooleissa muun muassa Milanon La Scalassa, Skotlannin oopperassa Rossinin Sevillan parturi -produktiossa ja Hollannissa kansallisoopperassa.

Tuore rooli Suomen Kansallisoopperassa sopii hänelle erittäin hyvin.

– En ole aiemmin tehnyt musikaalia, joten olen todella innoissani tästä. Musikaalissa käytetään ääntä monipuolisesti, mutta sitten taas tarvitaan myös sitä klassista äänenmuodostusta. Tämä on niin vaikea rooli äänellisesti, että oopperataustasta on tosi iso hyöty, tähtilaulaja kuvailee.

Tarinan pimeän puolen näytteleminen kiehtoo laulajaa.

Christinen roolissa vuorottelevat Sofie Asplund ja Hanna-Liina Võsa.­

– Phantom on tietysti pahis, mutta siinä on niin monta puolta. Löytyy herkkyyttä, intohimoa ja kuitenkin se valtava pahuus, joka on taustalla. Phantom on eräänlainen terroristi, mutta se voi johtua siitä, että hän ei ole oppinut muuta tapaa, Rusanen analysoi Oopperan kummituksen hahmoa.

Oopperan kummituksen laulujen harjoitteleminen alkoi jo toukokuussa, mutta Rusanen pääsi lavalle kummituksen rooliasussa ensimmäistä kertaa vasta viikko ennen ensi-iltaa.

– Roolivaatteet tuovat viimeisen silauksen siihen maailmaan, mikä luodaan esityksessä. Tuolla on vedetty shortsit ja teepaita päällä monta viikkoa kesähelteillä. Kyllä se vähän erilaiselta tuntuu, mies naurahtaa.

Kommelluksilta ei vältytty, kun rooliasut astuivat mukaan harjoituksiin.

– Esityksen lopussa on kohtaus, kun kummitus ja Christine suutelevat. Maskeeraaja oli laittanut osan kummituksen arvesta nenääni. Oli ollut niin hikinen ilta ja pala siitä irtosi ja jäi väliimme roikkumaan, laulaja nauraa.

– Kerran lähdin muina miehinä lavalle laulamaan ja unohdin kokonaan laittaa kummituksen maskin päälleni.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?