Vesa-Matti Loiri muistelee Simo Salmista: ”Kaukaa saa hakea yhtä kilttiä henkilöä” - Viihde - Ilta-Sanomat

Vesa-Matti Loiri muistelee Simo Salmista: ”Kaukaa saa hakea yhtä kilttiä henkilöä”

Vesa-Matti Loiria harmittaa yhä, että Simo Salminen tuli aikoinaan huijatuksi talousasioissa.

8.9.2015 7:12

Taiteilijalegenda Vesa-Matti Loiri vetää syvään henkeä, kun hän alkaa muistella viime keskiviikkona pitkän sairauden uuvuttamana menehtynyttä Simo Salmista, komiikan moniottelijaa. Ennen kuin Loiri sanoo entisestä työkaveristaan mitään, hän vetää uudestaan syvään henkeä.

– Simon poismeno tuntuu edelleen erittäin ikävältä. Surullista, surullista, Loiri tiivistää tuntemuksensa.

82-vuotiaana kuollut Salminen muistetaan erityisesti Uuno Turhapuro -elokuvien Sörsselssönin roolistaan, mutta myös lukuisista muista komediahahmoistaan.

– Simo tunnettiin laajasti kansan parissa, mutta mielestäni hänen olisi kuulunut saada selvästi enemmän arvostusta osakseen. Komiikka on todella vaikea taiteenlaji, mutta Simo hallitsi sen monipuolisesti. Hän oli kova tekijä, Loiri alleviivaa.

Salminen velkaantui huippuvuosiensa jälkeen. Pahimmillaan hänellä oli velkaa kuta kuinkin miljoona markkaa, mutta tämän vuosikymmenen alkupuolella ne olivat enää noin 10 000 euroa. Ennen poismenoaan Salminen tiettävästi pääsi taloudellisesti kuiville.

– Minua harmittaa Simon puolesta yhä se, että hän tuli joitakin kertoja huijatuksi talousasioissa. Siinä oli kaikenmaailman välistävetäjää, Loiri, 70, tietää.

Vanhusten ryhmäkodissa Salossa menehtynyt Salminen tunsi itsensä yksinäiseksi viimeisinä vuosinaan.

– Simo oli yksi parhaista ihmisistä, joita olen koskaan tavannut. Hän ei koskaan vinoillut kenellekään, hän oli aina valmis olemaan läsnä, ruotii Loiri, joka jo valmistautuu tiiviisti lokakuun alussa järjestettävään 70-vuotisjuhlakonserttiinsa.

– Simo osasi pitää puolensakin, mutta kaukaa saa hakea yhtä kilttiä henkilöä kuin hän oli. Simo olisi ansainnut kauniimman lopun elämälleen. Nyt voin vaan sanoa, että lepää rauhassa, ystävä!

Lue lisää päivän Ilta-Sanomista!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?