Malliemo ylistää Mika Myllylän kaunista tytärtä: ”Oliviassa on ainesta Miss Suomeksi”

Julkaistu:

Missiainesta
Olivia Myllylä, 16, voi hyvin olla matkalla Miss Suomi -kisaan, arvioi mallimamma Sonja Karhulahti.
Miss Kokkola -kisan järjestäneen Mallitoimisto Matinén omistaja Sonja Karhulahti on vahvasti sitä mieltä, että hiihtäjälegenda Mika Myllylän 16-vuotiaassa Olivia-tyttäressä suurta potentiaalia menestyä suuremmissakin kauneuskilpailuissa.

– Oliviassa on missiainesta. Hän voi osallistua perinteisiin kauneuskilpailuihin ja mallikuvauksiin. Hän uskaltaa heittäytyä, ja sopii alalle, Karhulahti suitsuttaa.

Olivia Myllylä kruunattiin toissa viikonloppuna Miss Kokkolaksi.

– Olivia on vuorovaikutustaitoinen ja lämmin ihminen ja ikäisekseen kypsä nuori nainen. Hänessä on säteilyä ja sitä kuuluisaa jotakin, mallimamma Sonja Karhulahti sanoo.Jos kuva ei näy, katso se tästä.

Karhulahden mukaan Olivian yksi valttikortti on, että hän ilmaisee itseään hyvin.

– Hänen intohimonsa ovat muoti, kauneus, hyvinvointi ja liikunta, ja se teki vaikutuksen, miten hän aikoo toimia niiden parissa. Olivia on juuri aloittanut parturi-kampaajan opinnot täällä Kokkolassa.

Kisa järjestettiin Kokkola-lehden lukijaäänestyksenä. Esiraati valitsi yhdeksästä hakijasta kolme finalistia, jotka esiteltiin yleisölle.

– Äänestäjiä oli 220, ja sen Kokkolan kokoisessa paikassa paljon. Äänestys tehtiin vielä vanhanaikaisesti postikortilla ja kupongilla, ei netissä.

– Tämä ei ole perinteinen kauneuskilpailu, sillä finalistien piti olla osaava tai taitava. Meillä ei ole pituus- tai painokriteereitä, Karhulahti painottaa.Jos kuva ei näy, katso se tästä.

Miss Kokkola -kisan voitto merkitsee sitä, että Olivia jatkaa nyt töitä freelancer-verokortilla, ja häntä voi tilata edustustehtäviin sekä esiintymisiin. Samalla hän saa mallitoimistolta mentorointia.

– Tämä on aloittelijalle esiintymisen korkeakoulu. Voi opetella asioita ennen isoja areenoita.

Aikaisempia Miss Kokkoloita ovat esimerkiksi vuoden 1998 Miss Suomi ja vuoden 1999 Miss Skandinavia Jonna Ziprus (ent. Kauppila) sekä tv:stä tuttu juontaja Hanna-Leena Turpeinen.

Olivian isä, nyt jo edesmennyt hiihtäjä Mika Myllylä on tunnettu henkilö kaupungissa. Mallimamma sanoo, ettei hän tunne Olivian vanhempia, mutta Suvi-äidin hän on tavannut ohimennen.

– Oliviassa ovat ominaisuudet, joita vaaditaan Miss Suomelta tai mallityössä. Ne ovat kaksi eri asiaa. Malli pystyy olemaan kuuluisa olemalla tuntematon, mutta Miss Suomi on julkisuudessa koko nimellään ja olemuksellaan.

– Oliviassa on potentiaalia. Uskon, että hänellä on intohimoa kauneuden ja hyvinvoinnin parissa, ja hänestä voi tulla menestyvä yrittäjä. Esimerkiksi huippukampaaja, Karhulahti pohtii.