Tommi Korpela laihdutti rooliaan varten 20 kiloa – näin hän sen teki! - Viihde - Ilta-Sanomat

Tommi Korpela laihdutti rooliaan varten 20 kiloa – näin hän sen teki!

Näyttelijät joutuvat usein muokkaamaan vartaloaan rooliaan varten. Miten laihdutus onnistuu?

6.9.2015 10:43

Näyttelijät ovat usein valmiita pistämään koko kroppansa likoon roolia varten jokaista senttiä myöden. Näin teki esimerkiksi näyttelijäpariskunta Tommi Korpela ja Elina Knihtilä, joka nähdään perjantaina ensi-iltansa saavassa Kätilö-elokuvassa.

Korpela esittää elokuvassa vankileirin kivikasvoista komentajaa, natsiupseeri Gödeliä. Roima 20 kilon painonpudotus pitkästä, silloin noin 90 kilon varresta lähti Korpelan omasta ideasta, sillä luiseva olemus sopi hänen mielestään rooliin ja oli perusteltua.

– Muut työt antoivat myös myöden eli minulla oli aikaa levätä eikä ollut riskiä että uuvun, mutta tuskin teen tuollaista uudestaan, Korpela sanoo.

– Urakkaan oli puolisen vuotta aikaa, joten se oli tasaista painonpudotusta. Toki välillä energiat olivat vähissä ja voimat lopahtivat, mutta minulla oli niitä hetkiä varten välipalaa mukana, Korpela muistelee.

Tommi Korpela laihdutti 20 kiloa Kätilö-elokuvan rooliaan varten.­

Laihduttaessaan Korpela noudatti ravintoterapeutin laatimaa vähähiilihydraattista ruokavaliota, joka koostui vihanneksista, hedelmistä, kalasta ja lihasta. Vuosi sitten Korpela kertoi IS:lle, että tiukan dieetin noudattaminen ei ollut erityisen hauskaa, mutta tarkkaan ruokailurytmiin ja annoskokoihin tottui nopeasti.

– Ruokavaliolla oli hyviäkin vaikutuksia: heräsin aamulla virkeänä ja nukahdin illalla ihmisten aikoihin, kun yleensä minulla oli ollut nukahtamisvaikeuksia. Suunnilleen puolet painosta tuli takaisin aika nopeasti, mutta siinä se suunnilleen on pysynytkin, Korpela sanoo nyt.

Korpelan puoliso Elina Knihtilä nähdään Kätilössä riutuneena sotavankina. Hän laihdutti roolia varten lähes 15 kiloa pitkälti samalla, tarkkaan ravintoterapeutin kanssa mietityllä ruokavaliolla kuin Korpela.

Vareksen rooliin muuntautuessaan Juha Veijonen pudotti painoaan aikanaan 12 kiloa. Hänellä oli personal trainer piiskurinaan, jonka kanssa mietittiin ruokavalio ja treeniohjelma.

– Tarkoitus ei ollut laihduttamalla laihduttaa vaan hakea lisää jäntevyyttä ja saada löysät pois. Muodonmuutos tuli siinä ihan kuin itsestään parissa kolmessa kuukaudessa, Veijonen kertoo.

– Sokeri jätettiin mahdollisimman vähälle ja olut pois. Vaalea vilja kokonaan pois, mutta täysjyväpastaa piti syödä joka päivä. Kevyttuotteet piti myös jättää pois, koska niiden rasva kuulemma kerääntyy elimistöön eli ei margariinia vaan voita, Veijonen muistelee ruokavaliotaan.

Juha Veijonen pudotti painoaan Vares-elokuvan rooliaan varten.­

Eppu Salmisen rajuin painonpudotus liittyi koulukotipojan rooliin näytelmässä Tummien perhosten koti Tampereen Työväen Teatterissa 1994.

– Olin tuolloin 29, ja minun piti näyttää yhtä kuikelolta kuin muut minua paljon nuoremmat kundit. Pidin kaksi kahden viikon mehupaastoa ja juoksin pitkiä lenkkejä. Ensi-illassa painoin 59 kiloa, kun normipainoni oli noin 67 kiloa, Salminen muistelee.

Myös Eppu Salminen on muokannut vartaloaan töiden vuoksi.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?