Tatu Ferchen: ”Olin Far Out -sarjan aikaan nuori ja tietämätön – pidimme hauskaa, vaikka oli raskastakin” - Viihde - Ilta-Sanomat

Tatu Ferchen: ”Olin Far Outin aikaan nuori ja tietämätön – pidimme hauskaa, vaikka oli raskastakin”

Tatu Ferchenille ei jäänyt angsteja televisioajoiltaan. ”Televisioon palaaminen voisi olla hauskaakin”, hän pohtii.

Far Out -sarjassa Tatu Ferchen kiersi Eurooppaa Eekan kanssa.­

5.9.2015 12:15

Kuka? Tatu Ferchen, 40.

Mistä tuttu? Seikkailureality Far Out, jossa hän kiersi Eekan kanssa Eurooppaa ja teki tehtäviä. Far Outin jälkeen Tatu ja Eeka saivat oman Sixpack-viihdeohjelman. Ferchen on soittanut myös Kwan-yhtyeessä, joka oli mukana We want more -ohjelmassa.

Nykyään? Tuotantoyhtiö Shine Finlandin kehitysjohtaja.

– Kehittelemme, myymme ja tuotamme tv-ohjelmia. Kwan on toistaiseksi kuopattu.

Kwan-yhtye eli Antti Eräkangas, Kusti Kaukoniemi, Mariko Pajalahti, Amara Doumboya, Tidjan Ba, Tatu Ferchen ja Risto Rikala oli yksi viime syksynä nähdyn We Want More -sarjan bändeistä.­

Paras muistosi tv-ajalta?

– Olin Far Outin aikaan nuori ja tietämätön. Ei ollut päämäärää, ja pidettiin hauskaa, vaikka oli raskastakin. Se oli huoletonta ja lapsenmielistä aikaa. 2000-luvun taitteessa sai tehdä ohjelmaa rauhassa, vaikka kotimaassa olikin pöhinää. Nyt olen tehnyt televisiota 15 vuotta ja katson asioita eri kantilta, esimerkiksi tuotannollisesti.

Itse katson televisiosta:

– Töissä katson todella paljon ohjelmia, joten hyvin harvoin avaan ruutua kotona. Amerikkalaisen futiksen NFL-sarja vetää takuuvarmasti. Myös uudet kotimaiset sarjat katson. Kokonaan katsoin Teemalta musiikkisarjan Foo Fighters – Sonic Highways.

Minut saisi houkuteltua takaisin ruutuun, jos...

– Joku oikeasti haluaisi. Minulla ei ole angsteja ruudussa olemisesta. Se voisi olla hauskaakin, jos on hyvä konsepti ja hauska idea. Toisaalta olen jäävi tässä asemassa.

Minkälaisia ohjelmia itse kaipaisit enemmän ruutuun?

– Kattaus on hyvä, ja netistä löytyy paljon striimauksia, jotka eivät houkuttele isoa yleisöä. Sisältöä löytyy helposti Suomestakin.

Mitä mieltä olet Väykkäreistä eli tv-sarjasta Suomen täydelliset venäläisnaiset?

– Sopii hyvin tähän aikaan. Onhan se vähän edge. Se varmasti ärsyttää monia ja kiinnostaa tarpeeksi useita. En ole nähnyt nähnyt itse sarjaa, joten sisällöstä en osaa sanoa mitään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?