Riitta Väisäsen tytär Sofia Mäkkylä Seurassa: ”Olin gangsteriteini” - Viihde - Ilta-Sanomat

Riitta Väisäsen Sofia-tytär Seurassa: ”Olin gangsteriteini”

Riitta Väisäsen tytär Sofia Mäkkylä kertoo Seurassa hankalasta teini-iästään.

Sofia Mäkkylää ja äitiään Riittä Väisästä yhdistää sekä hevoshulluus että perintöprinsessan titteli.­

3.9.2015 17:33

Riitta Väisänen valittiin Miss Suomen ensimmäiseksi perintöprinsessaksi vuonna 1976. Väisäsen 20-vuotias tytär, Sofia ”Viltsu” Mäkkylä, puolestaan kruunattiin Miss Rock -kisan ensimmäiseksi perintöprinsessaksi viime toukokuussa. Upeita naisia kumpainenkin, mutta tulenpunaisine, pitkine hiuksineen ja näyttävine tatuointeineen Sofia on kaukana perinteisestä missimuotista.

Uusimmassa Seurassa Sofia paljastaa olleensa teininä varsinainen kapinoitsija. Ensimmäisen tatointinsakin hän hankki jo 15-vuotiaana – ilman äitinsä lupaa, tietenkin. Äkkipikaiseksi ja vahvaluonteiseksi tunnustautuva nainen kertoo olleensa nuorempana varsi hankala tapaus.

– Olin aivan kamala. Sanon jälkeenpäin leikilläni että gangsteriteini, vaikka sisimmässäni olin myös hyvin ujo. Sanoin äidillekin mitä sattui ja olin häntä kohtaan tosi hankala, Sofia tunnustaa Seurassa.

Hän myös kertoo, että koulunkäynti ei juuri kiinnostanut ja peruskoulustakin hän suoriutui vain rimaa hipoen.

– Sitten aloin ajatella asioita ja mietin myös äitiäni, että eihän hän ole tehnyt mitään pahaa. Laitoin arvoni uuteen järjestykseen, hän kertoo ryhtiliikkeestään.

Miss Rock -voittajat: ensimmäinen perintöprinsessa Sofia Mäkkylä, Miss Rock 2015 Jessika Elo ja toinen perintöprinsessa Sari Mehtonen.­

Vaikea teini-ikä ei kuitenkaan ajanut rakkaan hevosharrastuksen jakavaa äitiä ja tytärtä erilleen. Kun Sofia viime toukokuussa osallistui Miss Rock -kisaan, Riitta-äiti oli hänen kovin kannustajansa.

– Äiti on soittanut tänään ja eilen varmaan yhteensä kaksikymmentäviisi kertaa. Ennen kisaa tuli vinkkejä, että muista tehdä sitä ja tätä ja sanoa näin ja näin. Enhän minä niistä mitään muistanut, kun jännitti niin paljon, Sofia kertoi Ilta-Sanomille kisan jälkeisenä päivänä.

Hän kertoi tuolloin, että äidin missitausta ei erityisesti kannustanut lähtemään kauneuskilpailuun.

– En ainakaan sen takia lähtenyt mukaan, että koska äitikin on ollut missikisoissa. Pikemminkin se asetti vähän paineita, Sofia mietti.

Paitsi että Sofia kruunattiin ensimmäiseksi perintöprinsessaksi, hänet valittiin myös yleisön ja lehdistön suosikiksi.

Sofia Mäkkylän villi look Puuman muotinäytöksessä viime toukokuussa.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?