Kilpailu katsojista on hurjaa - Posse ja Vain elämää alkavat tismalleen samaan aikaan

Julkaistu:

suosikkiohjelmat
MTV3 ja Nelonen esittävät suosikkiohjelmansa tismalleen samaan aikaan.
Perjantai 18. syyskuuta on oikeaa tv:n ystävän juhlaa, tai vaihtoehtoisesti kovaa taistelua kaukosäätimestä. Samana iltana nähdään nimittäin MTV3:lla alkavan viime syksyn hittiohjelma Possen toisen kauden avausjakso, ja Nelosella Vain elämää -ikisuosikin neljännen kauden avaus.

Entistä kiivaamman kavavakilpailusta tekee se, että ohjelmat tulevat lähes minuutilleen samaan aikaan. Puolitoistatuntinen Posse nähdään klo 20:05–21:35, kun taas samanmittainen Vain elämää klo 20.00–21:30.

Ohjelmat esitettiin samaan aikaan myös viime vuonna, mutta tuolloin aloituspäivät eivät osuneet yksiin, joten ohjelmat eivät talloneet toistensa varpaille koko syksyä. Viime syksynä Vain elämää -kauden ensimmäinen jakso nähtiin 19. syyskuuta ja Possen vasta 3. lokakuuta. Tuolloin Vain elämää -avaus keräsi ruutujen ääreen keskimäärin 1 115 000 katsojaa. Possen avaus kaksi viikkoa myöhemmin sai keskikatsojamääräkseen 610 000.

Possea esitettiin viime vuonna 12 jaksoa, eli 4 jaksoa enemmän kuin Vain elämää. Possen katsojaluvut nousivatkin huomattavasti kauden edetessä. Yhtenä syynä katsojalukujen nousuun saattoi olla muun muassa Vain elämää -kauden loppuminen. Possen kauden viimeinen jakso 19. joulukuuta keräsikin ruutujen ääreen keskimäärin 840 000 katsojaa.

Posse on viime vuoden tapaan suora lähetys, minkä lisäksi monia kiinnostanee myös uutena kasvona juontajaremmiin liittyvä Jenni Dahlman. Vain elämää puolestaan on ollut jokaisella tuotantokaudellaan jättimäinen puheenaihe, jonka avausjakso nousi viime vuonna hetkellisesti jopa Twitterin maailmanlaajuisen suosikkilistan twiitatuimpien aiheiden joukkoon.

MTV:n vastaavan tuottaja Sari Valtasen mukaan avausjaksojen osuminen samalle illalle on sattumaa.

– Primetime on kaikilla kanavilla sama, ja kun kaikilla on hyvää tarjottavaa, tulee päällekkäisyyksiä väkisinkin. Emme ole ajoittaneet sitä tarkoituksella näin.

Valtasen mukaan syksyn ohjelmapohja on ollut tiedossa jo pitkään, vaikka virallisesti Possen avauspäivästä tiedotettiinkin tänään.

– Me teemme suoraa lähetystä, ja esimerkiksi esiintyjien aikataulujen yhteensovittaminen on aikamoinen palapeli, Valtanen valottaa syitä esitysaikaan.

Hän ei näe päällekkäisyyttä harmillisena.

– En näe siinä ongelmaa. Kummallakin on vähän omanlaisensa katsojat.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt