Tänään tv:ssä: Hittisarja palaa ruutuun uusin jaksoin – synkkyyttä ja väkivaltaa - Viihde - Ilta-Sanomat

Tänään tv:ssä: Hittisarja palaa ruutuun uusin jaksoin – synkkyyttä ja väkivaltaa

Suosittu Murdochin murhamysteerit jatkuu tuorein jaksoin. Kahdeksas kausi alkaa väkivaltaisemmin kuin mihin sarjan katsojat ovat tottuneet.

Yannick Bisson nousi kuuluisuuteen 1800-luvulle sijoittuvan Murdochin murhamysteerit -rikossarjan tähtenä.­

2.9.2015 6:14

Murdochin murhamysteerit keskiviikkona 2.9. TV1 klo 17.10

Viime syksynä Suomen katsotuimpien ulkomaisten fiktiosarjojen joukkoon noussut kanadalainen rikossarja Murdochin murhamysteerit (Murdoch Mysteries, 2008–) jatkuu nyt uusin, kahdeksannen kauden osin.

Jaksot on Kanadassakin nähty vasta alkuvuodesta. Sarja on meillä tehonäytössä eli joka arki-iltapäivä esitetään uusi jakso, joka sitten uusitaan seuraavana aamuna klo 10.00. Jaksot löytyvät myös Areenasta.

Yleensä kekseliään ja väliin leikkisänkin sarjan kahdeksas kausi alkaa kaksiosaisella, synkkäsävyisellä ja turhankin väkivaltaisella jaksolla Kauppiaan murha. Satamassa sattuu rettelöitä ja rikoksia, ja poliisia vastaan kapinoidaan avoimesti.

Sarja pohjautuu kanadalaisen Maureen Jenningsin Detective Murdoch -dekkareihin. Rikosetsivä William Murdoch (Yannick Bisson) tutkii henkirikoksia Toronton poliisipiirissä.

Vuodesta 1895 käynnistyneessä, historiallisia tapahtumia myötäilevässä sarjassa on edetty 1900-luvun alkuvuosiin. Murdoch ja hänen lemmittynsä, hurmaava tohtori Julia Ogden (Hélène Joy) ovat lopultakin monen mutkan jälkeen kihloissa. Häävalmisteluiden lomassa Julia osoittaa aktiivisesti mieltään naisten äänioikeuden puolesta.

Julia Ogden (Hélène Joy) ja etsivä William Murdoch (Yannick Bisson).­

Jaksoja kahdeksannella kaudella on 18. Lisääkin on luvassa, sillä sarjan yhdeksäs kausi alkaa Kanadassa lokakuussa. Meillä se esitetään ensi vuonna.

Katso kaikki päivän tv-ohjelmatiedot Iltapulusta!

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?