Yksi asia jäi hämäräksi Ensitreffit alttarilla -asiantuntijoille: ”Meille on täysi aukko, miten he suhtautuvat” - Viihde - Ilta-Sanomat

Yksi asia jäi hämäräksi Ensitreffit alttarilla -asiantuntijoille: ”Meille on täysi aukko, miten he suhtautuvat”

Kuusi sinkkua kohtaa jälleen tulevan puolisonsa ensi kertaa vasta mennessään tämän kanssa naimisiin. Ensitreffit alttarilla -ohjelmasta alkaa nyt toinen kausi.

Mikael Saarinen, Kari Kanala ja Maaret Kallio valitsivat kuudelle sinkulle aviopuolisot Ensitreffit alttarilla -sarjan toisella kaudella.­

1.9.2015 19:00

Ensitreffit alttarilla, tiistaisin 1.9. alkaen MTV3 & Ava klo 21.00

Ensitreffit alttarilla -tosi-tv-ohjelmassa kolme paria menee naimisiin. Osapuolet näkevät toisensa ensi kertaa vasta hääpäivänä.

Ohjelmasta alkaa tänään toinen kausi, jolla asiantuntijoina jatkavat viime kauden tapaan psyko- ja seksuaaliterapeutti Maaret Kallio ja pastori ja kasvatuksen teologi Kari Kanala. Heidän rinnalleen liittyy psykoterapeutti ja tutkimusasiantuntija Mikael Saarinen, jonka erikoisalaa on tunneosaaminen.

Työurakka on ollut asiantuntijoille melkoinen. Noin tuhannen hakijan joukosta on pitänyt löytää ne kolme paria, jotka sopisivat toisilleen parhaiten.

Kaikista testeistä ja pohdinnasta huolimatta suhteisiin jää ennustamattoman alue.

– Jää harmaa alue, jossa emme voi tietää, miten ihmiset tilanteissa käyttäytyvät. Me voimme arvioida henkisiä ja kognitiivisia kykyjä, mutta kehosta me näemme vain jotain haastattelutilanteissa. Meille on täysi aukko, miten he suhtautuvat siihen toiseen, tuntemattomaan ihmiseen, Saarinen sanoo.

– Olen tehnyt paljon parisuhdetutkimusta, ja on olemassa ennusmerkkejä siitä, mitkä asiat yhdistävät ihmisiä. Kukaan ei ole onnistunut löytämään mitään kaavaa rakastumiseen – toisin kuin eroamisen mekaniikka on hyvin tunnettu. Siitä on kaava olemassa, että kuinka ihmiset eroavat.

Ensimmäisen kauden pareista onnellisesti yhdessä ovat enää Viola ja Esa.­

Psykoterapeutille työrupeama ohjelman parissa oli hyvin erilainen kuin tavallisessa työssä.

– Yleensä terapeutti ei pyri sekaantumaan ja tekemään ihmisen valintoja, vaan antaa valinnan avaimet ihmiselle. Tämä on siinä mielessä ainutlaatuinen tilaisuus, että meille on annettu paljon valtakirjaa.

Saarinen ei kuitenkaan ota vastuuta lopputuloksesta, sillä aikuiset ihmiset ovat tehneet valinnan. Tavallaan he tietävät, mihin ovat lähteneet mukaan.

– Me olemme koko ajan tarjonneet apuamme. Yhteistyö on toiminut hyvin, Saarinen kertoo.

– Mutta onhan se hurjaa, koska ei elämässä ole oikein suurempia valintoja kuin parin valinta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?