Syöpää vastaan taistellut Hunks-tanssija Jani Kokki: ”En enää suosittelisi kellekään vaihtoehtohoitoja”

rac

Julkaistu:

sairaus
Hunks-tanssiryhmästä tuttu lihaskimppu Jani Kokki puhui avoimesti vaihtoehtohoitojen kokeilemisesta IS:n haastattelussa.
Hunks-tanssija Jani Kokki uskoi miltei viimeiseen saakka, että luonnonmukaiset vaihtoehtohoidot nujertaisivat peräsuolen syövän.

Nyt, vajaat seitsemän viikkoa onnistuneen syöpäleikkauksen jälkeen Jani iloitsee saamistaan terveen papereista ja siitä, että hän päätti hakeutua lääketieteelliseen operaatioon pelastaakseen henkensä.

Mitä hän ajattelee nyt yrityksestään voittaa syöpä vaihtoehtohoidoilla?

– En enää neuvoisi tai suosittelisi kellekään vaihtoehtohoitoja. En voi sanoa kellekään, että jätä normaalit syöpähoidot väliin, koska muakaan se ei auttanut.

– Uskon, että vaihtoehtohoidoista voi olla apua johonkin, mutta kaikille se ei varmasti toimi. Ihmisten on totta kai hyvä muuttaa elää terveellisesti ja syödä viisaasti, mutta lääketieteelliset hoidothan ne minutkin pelastivat. Ilman niitä olisin kuollut.

Vaikka syöpähoidon aloittaminen ajoissa olisi saattanut antaa Janille mahdollisuuden elää ilman avanteita, ei hän kadu mitään.

– Kaksi vuotta tein kaikkeni eikä se riittänyt, joten oli turvauduttava toiseen vaihtoehtoon ja tultava leikkaukseen. Mulla ei ole mitään hampaankolossa. En kadu mitään, Jani vakuuttaa.

Lue lisää päivän Ilta-Sanomista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt