6 viikkoa rankasta syöpäleikkauksesta: Hunks-Jani palasi jo kuvauksiin – ”Sisäelimistä poistettiin yhtä sun toista” - Viihde - Ilta-Sanomat

6 viikkoa rankasta syöpäleikkauksesta: Hunks-Jani palasi jo kuvauksiin – ”Sisäelimistä poistettiin yhtä sun toista”

Aggressiivista peräsuolensyöpää sairastanut Jani Kokki leikattiin heinäkuun puolivälissä. Reilut kuusi viikkoa myöhemmin Kokki palasi jo Hunks-tanssiryhmän kuvauksiin.

31.8.2015 13:40

Kaksi vuotta sitten Scandinavian Hunks -tanssiryhmästä tutulla Jani Kokilla, 33, todettiin aggressiivista laatua ollut peräsuolen syöpä. Kokki yritti nujertaa syövän vaihtoehtoisilla ja luonnonmukaisilla hoidoilla, mutta syöpä jatkoi etenemistään ja muuttui entistäkin aggressiivisemmaksi.

Personal trainerina työskentelevä Jani teki keväällä päätöksen luopua vaihtoehtoisista hoitomenetelmistä ja hakeutui syöpäleikkaukseen.

Hänet leikattiin 14. heinäkuuta Helsingin Kirurgisessa sairaalassa ja leikkauksen jälkeen hän on tehnyt toipumistaan leikkauksesta, aloittanut uuden elämän terveen papereilla sekä opetellut elämään kahden avanteen kanssa.

Maanantaina Jani palasi kameroiden eteen ja Hunks-vermeisiin vain reilut kuusi viikkoa syöpäleikkauksen jälkeen.

Jani Kokki toipuu parhaillaan syöpäleikkauksesta.­

Jani osallistui Hunksien tulevan Ice Breaker -show’n promokuvauksiin Helsingissä ja antoi tuoreeltaan kommentteja Ilta-Sanomille nykyvoinnistaan.

– Onhan tämä hieno fiilis, että hengissä ollaan. Olen kiitollinen, että pääsen taas tekemään töitä läheisten ihmisten ja ystävien kanssa. Aivan huippufiilis, Jani sanoi Ilta-Sanomille.

Syöpäleikkaus oli Janin mukaan hyvin vaativa kokemus.

– Operaatio oli todella iso, kaiken kaikkiaan yhdeksän tunnin leikkaus. Siinä poistettiin sisäelimistä yhtä sun toista, mutta näköjään hyvin pystyy elämään ilmankin.

Jani Kokki, 33, on jälleen elinvoimaa täynnä. –Olen saanut terveen paperit, hän iloitsee.­

– Vointi on lähtenyt leikkauksen jälkeen tosi nopeasti paranemaan. Olen saanut painoa takaisin jo kuusi kiloa, kun olen päässyt treenaamaan ja ruoka on alkanut kestää sisällä. Olen siitä todella iloinen, koska painoa oli lähtenyt kahdeksassa kuukaudessa 20 kiloa.

– Olen päässyt taas elämään käsiksi.

Tältä Jani Kokki näytti Scandinavian Hunskin promokuvissa kesällä 2013.­

Miten syöpäkokemus on muuttanut sinua?

– Se on kasvattanut ihmisenä enemmän kuin mikään muu. Voisi sanoa, että olen aikuistunut tämän myötä. Olen alkanut arvostaa asioita, joita aiemmin piti vain itsestäänselvyytenä. Monet pitävät terveyttä itsestäänselvyytenä, ja niin ei missään nimessä pitäisi tehdä. On vain oltava kiitollinen jokaisesta terveestä päivästä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?