32 vuotta Rölliä! Allu Tuppurainen ei kyllästy: ”Onhan tämä edelleen kivaa” - Viihde - Ilta-Sanomat

32 vuotta Rölliä! Allu Tuppurainen ei kyllästy: ”Onhan tämä edelleen kivaa”

Kunnioitettavat 32 vuotta Röllin nahoissa viihtynyt Allu Tuppurainen ei ole kyllästynyt ikoniseen rooliinsa.

Allu Tuppurainen, 64, on esittänyt Rölliä jo 32 vuotta.­

29.8.2015 7:53

Kamera käy ja uuden Rölli-elokuvan ainoa naispuolinen Rölli, Laulunopettaja Krista Kosonen aloittaa oppitunnin Alahärmän PowerParkin Röllikylässä. Takkutukkaisten oppilaiden joukossa istuu itseoikeutetusti ainoa oikea Rölli, nyt jo Rölli-vaari Allu Tuppurainen.

Alahärmän Powerparkin Röllikylässä kuvattiin tällä ja viime viikolla uutta, kassamagneetiksi povattua Rölli ja kaikkien aikojen salaisuus -elokuvaa, jota tähdittävät muun muassa Krista Kosonen (Laulunopettaja), Iina Kuustonen (Sähinä), Kai Lehtinen (Seppä) sekä tietenkin kaikkien aikojen ensimmäinen ja ainoa oikea Rölli Allu Tuppurainen.

Rölli ja kaikkien aikojen salaisuus on jo toinen Rölli-elokuva lyhyen ajan sisällä. Kuvaukset alkoivat kesäkuun alussa Espanjan Almeriassa, ja elokuva saa ensi-iltansa vuoden 2016 syksyllä.

– Välillä tuli rakeita ja vettä. Paikalliset olivat ihan ihmeissään, ettei täällä tällaista kuulu olla. Nyt on luoja luonut hyvät olosuhteet meille, tuumaa päätähti Rölli, katselee pilvetöntä taivasta ja hymyilee tuttua yhden hampaan hymyään.

Allu Tuppurainen sanoo olevansa kiireinen eläkeläinen. –Nyt ne kliseiset eläkeläisen kiireet sitten painavat!­

– Tuntuu hyvältä tehdä uutta elokuvaa, vaikka onhan tämä fyysisesti aika rankkaa. Vaikkei äksöniä hirveästi olisikaan, kaikki nämä vermeet painavat aika paljon. Espanjan-kuvausten jälkeen oli pakko mennä lääkäriin ja ottaa fysikaaliset hoidot, jotta paikat pysyisivät kunnossa, Tuppurainen kertoo.

Kiireinen eläkeläinen

Röllin luojalla ja isällä Allu Tuppuraisella on takanaan kiireinen kesä: jo vuosikymmeniä Vaasassa asunut näyttelijä nimittäin pakkasi tavaransa ja muutti alkukesästä Pohjanmaalta Pirkkalaan. Eläkkeelle hän jäi reilu vuosi sitten Vaasan kaupunginteatterista.

– Nyt sitten ne kliseiset eläkeläisen kiireet sitten painavat. Joskus ajattelin, että eläkkeelle kun pääsen, omistautuisin vähän harrastuksille, kirjoittelisin ja viettäisin pimeän talven etelässä, mutta koko kesä on mennyt kolmen erilaisen roolikirjan parissa.

Alahärmän Powerparkin Röllikylässä kuvattiin tällä ja viime viikolla uutta Rölli ja kaikkien aikojen salaisuus -elokuvaa.­

Röllin lisäksi työn alla on muun muassa rahamiehen rooli Tampereen Komediateatterin Vuokravaimo-farssissa.

– Kun 30 vuotta riehuu Röllinä, miettii, että eiköhän tämä jo riitä. Mutta onhan tämä edelleen kivaa, Tuppurainen myhäilee ja heilauttaa Rölli-housuissa roikkuvaa häntäänsä.

Digitehosteet kiehtoivat

Vuonna 1983 syntynyt sympaattinen otus on yksi Suomen tunnetuimmista fiktiohahmoista. Välillä Tuppurainen jo kyllästyi Röllin rooliin, mutta palasi tauon jälkeen takaisin hahmonsa housuihin, sillä tietokoneanimaatioiden tarjoamat uudet mahdollisuudet ja muut uudet elokuvanteon tekniikat kiehtoivat häntä.

Rölli ja kaikkien aikojen salaisuus -elokuvassa visuaalisten efektien määrä on poikkeuksellisen suuri.

– Ensi alkuun minua vähän pelotti, että mitenkä tämä koko juttu muuttuu, mutta sitten tajusin, että kyllähän Röllin pitääkin muuttua, sanoo Tuppurainen ja taapertaa takaisin laulutunnille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?