Äitiyslomansa päättänyt Marja Hintikka: ”Ehtona töihin paluulleni oli, että toinen jää kotiin” - Viihde - Ilta-Sanomat

Äitiyslomansa päättänyt Marja Hintikka: ”Ehtona töihin paluulleni oli, että toinen jää kotiin”

Marja Hintikan perheessä noudatetaan ”Ruotsin mallia”.

Kahden pienen lapsen äiti Marja Hintikka on palannut työelämään.­

27.8.2015 17:57

Marja Hintikka palasi äitiyslomalta juontamaan SuomiLove-ohjelman toista kautta, joka esitetään ensi marraskuussa. Äitiyslomaa hän vietti reilut kahdeksan kuukautta.

Kahden pienen lapsen äidillä on selvä resepti, miten perheen pyörityksen voi yhdistää työelämään.

– Kun on hyvä mies, niin kaikki järjestyy, Hintikka naurahtaa. Hän on naimisissa Ilkka Uusivuoren kanssa.

– Kaikki pienten lasten vanhemmat tietävät, että nämä ovat isoja päätöksiä. Me teimme Ruotsin mallin mukaisen ratkaisun: minä olen ensin äitiyslomalla, ja nyt mies on vanhempainvapaalla. Ehtona töihin paluulleni oli, että toinen jää kotiin.

Hintikka kertoo, että töihin palaaminen oli hämmentävää, koska kotona lasten hoitaminen ja työelämä ovat kaksi eri maailmaa.

– Olen onnellinen, että minulla on ne molemmat maailmat, Hintikka sanoo.

”Unet ovat kortilla”

Marja Hintikka on naimisissa Ilkka Uusivuoren kanssa.­

Avioparin hyvästä yhteistyöstä huolimatta arki ei ole ruusuilla tanssimista. Hintikka kertoo, että unet ovat jääneet vähiin.

– Nuorimmainen on vielä yösyötöllä, eli hän on minussa aivan kiinni vielä. Unet ovat aika kortilla. Jotenkin sitä vaan jaksaa. Joskus aiemmassa elämässä olisin ollut ihan kauhuissani, että miten näin vähillä unilla voi jaksaa. Rakkauden voimalla ehkä! Hintikka sanoo.

Hintikka sanoo kokevansa sympatiaa kaikkia pienten lasten vanhempia kohtaan. Hän kuitenkin tietää, etteivät vähäiset yöunet välttämättä lopu pikkulapsiajan jälkeenkään.

– Jos ei vauva-aika valvota, niin sitten valvoo odottamassa teinejä kotiin. Olen luovuttanut: en tule nukkumaan kahteenkymmeneen vuoteen. Se kuuluu tähän diiliin. Olen miettinyt, että on helpompaa ajatella näin kuin odottaa sitä hetkeä, kun saa taas nukuttua kunnolla. Se on minun nukkumisfilosofiani.

Edit klo 19:09: Korjattu Marja Hintikan puolison sukunimi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?