Nanna Karalahti: Häiden jälkeen ei kiinnostanut urheilla, yhdellä keinolla motivaatio palasi - Viihde - Ilta-Sanomat

Nanna Karalahti: Häiden jälkeen ei kiinnostanut urheilla, yhdellä keinolla motivaatio palasi

Jere Karalahden puoliso Nanna Karalahti kertoo, että hänellä oli urheilun suhteen motivaatio nollassa häiden jälkeen.

23.8.2015 21:27

Jääkiekkoilija Jere Karalahden kanssa elokuun 1. päivä avioitunut Nanna Karalahti on miehensä tavoin luonut uraan urheilun saralla. Tv-katsojat kenties muistavat fitnesskilpailijana menestyneen Nannan Ava-kanavalla keväällä esitetystä Fitnesspäiväkirjat-ohjelmasta.

Kauneus ja terveys -lehden verkkosivuilla julkaisemassaan blogikirjoituksessa Nanna kuitenkin myöntää, että toisinaan häntä ei kiinnosta urheilla lainkaan.

– Välillä tulee hetkiä, kun ei kiinnosta urheilla yhtään. Minulle tällainen viikko (tai oikeastaan kaksi) tuli häiden jälkeen. Ei vaan yksinkertaisesti kiinnostanut, Nanna kirjoittaa blogissaan.

– Mitä sitten tein? En liikkunut enkä tehnyt oikein mitään muutakaan. Ei siitä hyvä olo tullut, mutta ehkä sillä oli jokin tarkoitus.

Nanna ja Jere vihittiin Helsingin Johanneksenkirkossa elokuun 1. päivä.­

Blogissaan personal trainerina työskentelevä Nanna neuvoo, kuinka kadonneen urheilumotivaation voi saada takaisin.

– Kaikista tärkein askel on askel 1. Ensimmäinen treenikerta. Treenaa jotain sellaista, mitä tykkäät tehdä. Sen ei tarvitse eikä pidäkään olla äärimmäisyyksiin vedetty treeni. Sen pitää olla tarpeeksi lyhyt ja mukava, jotta muistaa taas miksi urheilu on kivaa. Se voi olla esim. kävelylenkki hyvän ystävän kanssa, pyöräilyä omissa ajatuksissaan, pieni kotijumppa tai täysin jonkin uuden lajin kokeilu.

– Usein sitä ajattelee, että en ole tenhyt mitään pitkiin aikoihin, joten en varmasti jaksa tehdä oikeestaan mitään. Nopeasti sitä huomaa, että jaksaakin paljon paremmin kun oli kuvitellut.

Nanna kertoo, ettei hänestä kadonneen motivaation metsästykseen ole muuta mahdollisuutta kuin ensimmäisen askeleen otto. Hän myöntää elävänsä itse liikaa miettien tulevaisuutta.

– Shamaani sanoikin minulle, että elä nyt. Ole läsnä äläkä tee työtä ollaksesi läsnä, Nanna toteaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen myös täältä.

Voit lukea Nanna Karalahden blogikirjoituksen kokonaan täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?