Salkkari-Seppo suosikkisarjaan paluusta: ”Ei ikävä ollenkaan” - Viihde - Ilta-Sanomat

Salkkari-Seppo suosikkisarjaan paluusta: ”Ei ikävä ollenkaan”

Vaikka Jarmo Koski jätti Salatut elämät jo kaksi vuotta sitten, luulevat monet hänen näyttelevän sarjassa yhä.

Jarmo Koski ei kaipaa takaisin Salkkareihin, mutta silti hänet pysäytetään yhä kadulla päivittäin.­

20.8.2015 23:22

Yhtä Salattujen elämien suosikkihahmoa, talonmies Seppo Taalasmaata kaikkiaan 14 vuoden ajan näytellyt Jarmo Koski pyörii nykyään television sijaan teatterin parissa. Kosken kesä on kulunut vauhdilla.

– Alkukesästä vähän paleli ja nyt alkoi hikoilemaan. Ihan mukavasti on mennyt, olen tehnyt tietysti vähän töitä, dubbauksia ja joitain mainoksia. Ja sitten olen kirjoittanut, kirjoitin viime kaudeksi komedia nyky-Suomesta, Siis Oikeesti? nimeltään. Se on Arto af Hällströmin ohjaama ja minä ja Anu Palevaara ja Jukka Juolahti näytellään siinä, sitä ollaan näytelty viime kaudella muutamia esityksiä ravintolateatteri Nyyrikissä ja Kahdessa Kanassa.

– Kirjoitan siihen jatko-osaa, ja tehdään siitä koko illan näytelmä, eli se tulee väliajan kanssa olemaan 55 minuuttia. Muun muassa Porin teatteri on tilannut kahdeksan esitystä sitä. Lisäksi maalaan tauluja ja teen erinäisiä keikkoja, Koski kertoi Roope Salmisen ja Kalle Lindrothin luotsaaman Klubiteatterin avajaisissa helsinkiläisravintola Virgin Oilissa torstaina.

Ei ikävä takaisin Salkkareihin

Jarmo Koski jätti Salkkari-roolinsa vuonna 2013, eikä hän haikaile suosikkisarjaan takaisin.

– No ei suuri ikävä ollenkaan, ei se muuta kuin tilipäivänä tunnu, kun oli säännöllinen kuukausipalkka, silloin tulee vähän ikävä, hän nauraa.

– Kyllä tämä on niin paljon rennompaa tämä elämä nyt kun ei ole niin aikataulutettua. Se oli ihan minuuttiaikataulu silloin, 14 vuotta, niin siihen ei osannut oikein lomallaan irtautua siitä. Ensimmäinen vuosi ilman Salkkareita meni niin, että sitä heräsi ja oli, että missä mä oon, olenko mä myöhässä, osaanko tekstin ulkoa.

Ihmiset tunnistavat yhä

Vaikka Koski ei Salattujen uusissa jaksoissa enää olekaan mukana, saavat televisiossa pyörivät uusinnat monet ihmiset niin vielä luulemaan. Hänelle tullaan juttelemaan yhä päivittäin.

– Ei ne muista, ne on katsoneet uusintoja ja on että olethan sä vielä, kun sanon että en ole kahteen, kolmeen vuoteen ollut. En anna sen häiritä, ei ne pahaa tarkoita, ne on vaan vähän ajattelemattomia.

Koski puhui hurjan suosion kääntöpuolista Ilta-Sanomien haastattelussa myös jo kaksi vuotta sitten.

– Varsinkin Helsingin ulkopuolelle mentäessä hämmästyi. Kerran erään paikkakunnan leirintäalueella kaverini joutuivat toimimaan suorastaan järjestysmiehinä ja muodostamaan jonoja, kun ihmiset ryntäsivät pyytämään nimmareita. Se oli aika karseata. Roolista ei pääse eroon. On tämä rajoittanut elämää. En ole lähes 14 vuoteen voinut kulkea bussilla tai metrolla, kansansuosikki kertoi lokakuussa 2013.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?