Näistä pojista kuullaan vielä! Syksyn musikaalitapauksen päätähdet ovat 12–14-vuotiaita lahjakkuuksia - Viihde - Ilta-Sanomat

Näistä pojista kuullaan vielä! Syksyn musikaalitapauksen päätähdet ovat 12–14-vuotiaita lahjakkuuksia

Maailmalla lukuisia palkintoja pokannut Billy Elliot kertoo nuoresta, nyrkkeilykehän tanssiin vaihtavasta pojasta. Billyn pääroolissa vuorottelevat Amos Brotherus, 14, Henrik Björklund, 13, ja Lassi Hirvonen, 12.

Julkaistu: 19.8.2015 20:49

Maailmalla supersuosittu Billy Elliot saa Suomen kantaesityksensä 27. elokuuta Linnanmäen Peacock-teatterissa.

Helsingin kaupunginteatteri tuo Linnanmäen Peacock-teatteriin todellisen jättituotannon, kun Billy Elliot saa ensi viikolla Suomen kantaesityksensä. Maailmalla lukuisia palkintoja voittaneen musikaalin kotimaisen version on suomentanut Mikko Koivusalo, ohjannut Markku Nenonen ja siinä nähdään kokeneiden ammattinäyttelijöiden lisäksi myös monia nuoria tulevaisuuden nimiä.

Suurimman huomion tulee suurella todennäköisyydellä saamaan iloinen poikakolmikko. Henrik Björklund, 13, Lassi Hirvonen, 12 ja Amos Brotherus, 14, jakavat keskenään Billyn vaativan päärooliin.

– Näytöksiä on yhteensä 81 kappaletta, joten jos Billyjä olisi vain yksi, siitä tulisi aika rankkaa, Hirvonen tietää.

– Ja jos jollekin tapahtuu jotain haavereita, niin joku toinen voi aina paikata, Björklund lisää.

Amos Brotherus, 14, Henrik Björklund, 13, ja Lassi Hirvonen, 12 ovat yksi ja sama Billy Elliot.

Massiivisen musikaalin näytökset on jaettu tasaisesti pääosanesittäjien kesken: niitä kertyy kullekin 2-3 viikossa. Sekin on jo suhteellisen kova tahti, sillä Billyn rooli vaatii nuorelta näyttelijältä paljon.

– Meillä on ollut tosi paljon treenejä. Viime kevät oli tosi rankka, mutta samalla myös kiva, pojat korostavat kuin yhdestä suusta.

Harjoituksia on kertynyt kuulemma paljon myös vapaa-ajalle.

– Varsinkin nyt kesällä. Meidän on pitänyt venytellä ja tehdä kuntopiiriä, ettei vaan päästä ruostumaan, Brotherus naureskelee.

Moinen ei tulisikaan kyseeseen – vaaditaanhan Billyltä laulutaitojen lisäksi myös mm. tanssi- ja steppaustaitoja.

– Onneksi vielä ei ole käynyt mitään sika isoa haaveria, Björklund huokaisee.

– Ei niin. Tai mitä nyt nilkat ovat olleet vähän lukossa, mutta ollaan kyllä käyty fyssarilla, Brotherus täsmentää.

 

Lee Hallin kirjoittama ja Elton Johnin säveltämä Billy Elliot sai kantaesityksensä Lontoon Victoria Palace Theatressa vuonna 2005. Sittemmin se on levinnyt kulovalkean tavoin eri puolille maapalloa, viimeksi tämän vuoden tammikuussa Kööpenhaminaan.

Brotherus, Björklund ja Hirvonen kävivät kuitenkin katsomassa produktion alkuperäisnäytöksen Lontoon West Endissä. Se sai nuorten lahjakkuuksien ihot kananlihalle muttei luonut paineita – vaikkakin viikon päässä kimalteleva Suomen ensi-ilta lennättää jokaiselle perhosia vatsaan.

– Jännittää aika paljon, mutta se on vaan hyvä asia. Tämä on ollut tosi mahtavaa ja tulemme keskenämme tosi hyvin toimeen, pojat hihkuvat.

Suitsutusta sataa myös kokeneille kanssanäyttelijöille.

– Kaikki ovat olleet meille tosi mukavia. Kaikki tukevat meitä ja antavat koko ajan ohjeita. Siitä on tullut tosi hyvä fiilis. Meillä on tosi kiva työryhmä eikä kukaan ole kohdellut meitä lapsinäyttelijöinä, kundit kiittelevät.

Ympäri maailmaa esitetyn menestysmusikaali Billy Elliotin on nähnyt jo lähes 10 miljoonaa katsojaa. 27. elokuuta kiitelty musikaali saa Suomen kantaesityksensä. Kuva vuonna 2000 ilmestyneestä Billy Elliot -elokuvasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?