Jari Sillanpään keikalle tilattu yli 42 000 kakkupalaa: "Suomen isoimmat kakkukahvit" - Viihde - Ilta-Sanomat

Jari Sillanpään keikalle tilattu yli 42 000 kakkupalaa: "Suomen isoimmat kakkukahvit"

Jari Sillanpään jättikonsertissa tarjotaan tämän syntymäpäivän kunniaksi kakkukahvit koko yleisölle.

Tässä ne ovat: 42 000 kappaletta vadelmakakkuja, jotka jaetaan Jari Sillanpään 50-vuotiskonserttiin saapuville katsojille Helsingin Olympiastadionilla.­

16.8.2015 17:00

Jari Sillanpään 50-vuotisjuhlakonsertti järjestetään tänään 16. elokuuta Olympiastadionilla.

Konsertti käynnistyy ennennäkemättömällä tavalla: yli 40 000 konserttivierasta saavat heti alkajaisiksi kakkukahvit järjestäjiltä.

Kyseessä saattavat olla jopa isoimmat kakkukahvit mitä Suomessa on koskaan järjestetty, arvioi tarjoilujärjestelyistä vastaava Arto Lattu.

– Oma veikkaukseni on, että Suomessa ei ole koskaan järjestetty näin suuria kakkukahveja. Kakkuja on tilattu lähemmäs 1000 kappaletta, Lattu kertoo.

Jari Sillanpään konserttiin saapuville jaetaan yli 42 000 kakunpalaa, jotka on pidetty kylmiössä H-hetkeen asti.­

Sillanpään 50-vuotisjuhlakakku on tilattu Fazerilta ja se koostuu vaaleasta vehnäkakkupohjasta, vadelmakreemistä ja vadelmahyydykkeestä. Kaikkiaan konsertissa tullaan jakamaan yli 42 000 palaa kakkua.

– Meillä on kaksi tuntia aikaa jakaa kakkupalat yleisölle. En ole meidän osuudesta huolissani, mutta turvatarkastuksessa saattaa aina kestää, Lattu arvioi.

Kahvien keittäminen ei myöskään ole mikään pieni urakka. Latun mukaan vettä tulee kulumaan yli 90 000 litraa.

Hanna-Leena Aalto ja Satu Salmela esittelevät vadelmakakkuja, joita jaetaan katsojille heti Jari Sillanpään 50-vuotiskonsertin sisääntulossa.­

– Emme käytä ollenkaan sähköä, vaan kenttäkahvinkeittimiä. Siksi tämä on jopa melko ekologista.

Kahvitarjoilu järjestetään pitkälti vapaaehtoisvoimin. Kanavan Pallo -nimisestä järjestöstä Vääksystä on saapunut yli 150 vapaaehtoistyöntekijää Sillanpään konserttiin.

– Voimme aloittaa kakkujen jakamisen vasta juuri porttien avaamisen aikaan. Uskon silti, että kaikki menee hyvin, Lattu toteaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?