Muotisuunnittelija, mentalisti ja rokkari koululaisina – tunnistaisitko nämä julkkikset luokkakuvista? - Viihde - Ilta-Sanomat

Muotisuunnittelija, mentalisti ja rokkari koululaisina – tunnistaisitko nämä julkkikset luokkakuvista?

Katri Niskanen, Noora Karma ja Jussi69 lähettivät ensimmäisen luokan koulukuvansa Ilta-Sanomille ja kertoivat muistoja kouluntiensä alkutaipaleelta.

Mentalisti Noora Karma, muusikko Jussi69 ja muotisuunnittelija Katri Niskanen olivat varsin eri näköisiä ekaluokkalaisina.­

16.8.2015 11:30

Katri Niskanen

Muotisuunnittelija Katri Niskanen aloitti koulun syksyllä 1993.­

Muotisuunnittelija Katri Niskanen meni kouluun syksyllä 1993 Valkeisen ala-asteella Vieremässä Pohjois-Savossa.

– Aloitin ensimmäisen luokan pienessä, lämminhenkisessä kyläkoulussa, jossa oli räsymatot lattialla ja luokalla seitsemän oppilasta. Yläasteelle vaihdoin toiseen kylään isompaan kouluun.

Katri Niskanen ekaluokkalaisena vuonna 1993.­

Tyyliasiat olivat nykyään muodin ammattilaisena työskentelevälle Niskaselle tärkeitä jo lapsena.

– Äiti laittoi aina aamulla hiukseni. Pienenä tyttömäisyys, esimerkiksi se, että asiat olivat sävysävyyn, kuten kuvan hiuspompula ja paita, oli todella tärkeää minulle. Kyläkoulussa olimme kuitenkin paljon ulkona, joten pukeutuminen muuttui nopeasti hyvin käytännönläheiseksi.

Noora Karma

Mentalisti Noora Karma häpesi uusia silmälasejaan ensimmäisellä luokalla.­

Mentalisti Noora Karmaa alkaa naurattaa, kun hän katselee 1. luokan koulukuvaansa.

– Olin juuri saanut uudet silmälasit ja se oli maailman kamalin asia. Mutta pakkohan ne oli saada, kun ei muuten nähnyt liitutaululle!

Noora Karma sai uudet lasit juuri ennen 1. luokan alkua.­

Vuonna 1983 silmälasimuoti oli vähän erilainen kuin nykyään.

– Ne olivat sellaiset pöllölasit, mutta voihan olla, että tänä päivänä ne olisivat hyvinkin muodikkaat hipstereiden keskuudessa, Karma, 39, nauraa.

Vaasassa syntynyt Karma muutti koulun kynnyksellä länsirannikolta Savoon. Koulukuva on otettu Savonlinnan Puistokadun ala-asteella.

– En näytä kuvassa hirveän innostuneelta. Mutta reppu oli viimeistä huutoa, sen kävin itse valitsemassa. Se oli The reppu, joka piti saada.

Jussi69

Jussi69 innostui musiikista jo kouluaikoina.­

The 69 Eyes -yhtyeen rumpali Jussi69 aloitti koulun 1980 Sipoon Nikkilässä. Toisella luokalla hän jatkoi Espoon Laajalahteen ja myöhemmin yläasteelle Pohjois-Tapiolaan.

– Oli siistiä mennä kouluun. Siellä oli kaikki kaverit ja tytöt ja action, sehän oli vain jännää ja kivaa, Jussi naurahtaa.

Jussi69 (keskirivissä ensimmäinen vasemmalta) ekaluokkalaisena.­

– Nautin koulunkäynnistä vielä myöhemmälläkin iällä, vaikken ollutkaan siinä erityisen hyvä. Huonoja muistoja ei jäänyt missään vaiheessa.

Suosikkiaine oli tietenkin musiikki.

– Eihän nuorena ole mitään inhokkiaineita, kun kaikki on uutta ja kiinnostavaa. Lukiossa sen vasta huomaa, missä ei pärjää, jos ei tee töitä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?