”Kunnianhimoinen ja pettämätön” – Upea Katri Helena täyttää 70! - Viihde - Ilta-Sanomat

”Kunnianhimoinen ja pettämätön” – Upea Katri Helena täyttää 70!

Katri Helena täyttää maanantaina 70 vuotta. Aikalainen, kollega ja ystävä Danny kertoo, millainen ihminen heleän äänen takaa löytyy.

Katri Helena täyttää maanantaina 70 vuotta.­

16.8.2015 6:21

Danny eli Ilkka Lipsanen, 72, on tuntenut Katri Helenan koko tämän 52-vuotisen uran ajan.

Kysyimme Dannyltä, millainen Katri Helena on työtoverina ja kollegana, ystävänä sekä tyttöystävänä ja kumppanina – Danny ja Katri Helena seurustelivat jonkin aikaa 1960-luvulla.

Työtoverina ja kollegana

Katri Helena lähdössä Euroviisuihin toukokuussa 1993.­

– Vuonna 1967 meillä oli yhteiskiertue Danny Show Mustaa ja Valkoista. Katri oli ja on erittäin täsmällinen ja kunnianhimoinen sekä hyvin luotettava ja kehityshaluinen. Kävimme molemmat laulunopettaja Ester Raskin opissa, ja etenkin Katrilla oli vimmainen halu kehittyä. Hän hyppäsikin hetkeksi myös operettien maailmaan, Danny muistelee.

– Katri Helenan ainutkertaisuus perustuu mielestäni hänen valoisaan persoonallisuutensa, joka loisti etenkin alkuvuosina. Vuosien varrella Katria kohdanneet menetykset ja henkinen kuorma on vakavoittaneet häntä, ja hän on alkanut panostaa työssään sisältöihin, jotka ovat ajoittain kaukanakin valoisasta.

– Uskon silti Katri Helenan menestykseen tulevaisuudessakin, sillä hänen edustamalleen musiikille on paljon käyttöä. Toivoisin kuitenkin, että Katri Helena palaisi vähän musiikkikeskeisemmäksi, kun nyt hän on aika tekstikeskeinen – ja tekstit ovat usein varsin hengellisiä.

Tyttöystävänä ja kumppanina

Nykyään Katri Helena seurustelee Tommi Liimataisen kanssa.­

– Tyttöystävänä Katri oli pelkkää aurinkoa. Se oli sitä aikaa, kun kävimme Espanjassa, teimme artikkeleita Suosikkiin ja kiersimme paljon. Katrilla on korkea moraali ihmissuhteissa ja hän on hyvin luottettava, mutta myös osin sulkeutunut – hän on hyvin tarkka perhe-elämästään ja lapsistaan, niistä ei saa kirjoittaa.

Ystävänä

– Katri on sataprosenttinen ystävä. Olemme kumpikin kulkenet omia teitämme sen jälkeen, kun erosimme. Hän pysyi silti solidaarisesti ja uskollisesti monta vuotta töissä meidän talossa eikä kiukutellut. Ystävänä hän on pettämätön eikä koskaan raatele ystäviään tai läheisiään julkisuudessa, Danny kehuu.

– Ei se, kuinka vanha olet, vaan se, miten olet vanha, Danny lähettää lopuksi terveisiä ystävälleen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?