NCIS: New Orleans -sarjan Zoe McLellan: "Sain roolista ennakkoaavistuksen" - Viihde - Ilta-Sanomat

NCIS: New Orleans -sarjan Zoe McLellan: "Sain roolista ennakkoaavistuksen"

NCIS: New Orleans -sarjan rikostutkijan rooli lopetti näyttelijä Zoe McLellanin tauon näyttelijäntöistä.

Zoe McLellan vaikuttaa onnelliselta, vaikka takana on rankkoja aikoja. NCIS: New Orleans -sarja katkaisi parin vuoden tauon näyttelemisessä.­

11.8.2015 12:05

NCIS: New Orleans, ti ja ke MTV3 klo 21.00

Luottakaa intuitioon. Siinä on näyttelijä Zoe McLellanin neuvo kaikille.

Hän itse luottaa siihen nyt 40-vuotiaana vahvemmin kuin kenties koskaan uransa aikana.

Vaikka rooli NCIS: New Orleans -sarjan rikostutkijana tuli yllättäen, jollain omituisella tavalla McLellan oli osannut odottaa sitä. Näyttelijätär muistelee istuneensa äitinsä kanssa lempikahvilassaan aamiaisella ennen koekuvaustarjouksen saapumista.

– Sanoin äidilleni, että tänään tapahtuu jotain suurta. 20 minuuttia myöhemmin puhelin soi, ja agenttini sanoi, että minut halutaan heti samana päivän koekuvauksiin, Monte Carlon tv-festivaaleille osallistunut Zoe kertoo Tv-lehdelle.

Normaalisti koekuvaukset jännittävät Zoea, mutta tällä kertaa hän oli kiireisestä aikataulusta huolimatta rauhallinen. Kaikki loksahti paikoilleen, ja Zoe sai roolin Meredith Brodynä, New Orleansiin saapuvana rikostutkijana.

Poika kainaloon ja New Orleansiin

Muutto New Orleansiin sarjan vuoksi ei haitannut äskettäin eronnutta tähteä. Hän lähti alle kaksivuotiaan poikansa kanssa Kaliforniasta uuteen osavaltioon ja uuteen kaupunkiin, josta löytyi kuitenkin sukulaisia. Ensimmäisen kuukauden he asuivat Zoen serkun luona.

– Se oli mahtavaa. Nämä ovat ihmisiä, joiden parissa en kasvanut, mutta tällä tavalla me pääsimme takaisin yhteen, Zoe sanoo ja hymyilee iloisesti.

NCIS: New Orleansin näyttelijätyöryhmään kuuluvat Zoen lisäksi Scott Bakula, C. C. H. Pounder ja Lucas Black (oik.).­

NCIS: New Orleans on yksi maailmalla suosituksi tulleen NCIS-sarjan spin-offeista, niin sanotuista sisarsarjoista. Sarja sijoittuu New Orleansiin, hirmumyrsky Katrinan kourissa kovia kokeneeseen kaupunkiin. Yhdysvaltain laivastoon tai merijalkaväkeen kuuluvia tapauksia selvittävien rikostutkijoiden New Orleansin ryhmää johtaa erikoisagentti Dwayne Pride, jota esittää Scott Bakula.

– Scott on aivan mahtava. Hän muistaa kaikkien nimet ulkoa ja todella kuuntelee muita. Ja jos Pride on NCIS-ryhmän johtaja, Scottkin on meidän johtajamme, Zoe kuvailee työtoveriaan.

– Dwayne Pride (oik.) on NCIS-ryhmän johtaja, ja häntä esittävä Scott Bakula on meidän johtajamme, Zoe kuvailee työtoveriaan.­

Zoe McLellan vaikuttaa onnelliselta, vaikka takana on rankkoja aikoja. NCIS: New Orleans -sarja katkaisi parin vuoden tauon näyttelemisessä.

Zoe kertoo ryhtyneensä muutama vuosi takaperin miettimään, haluaako hän oikeasti enää näytellä. Hän päätti luottaa intuitioonsa ja pitää hengähdystauon.

– Meillä kaikilla on intuitio, lapsilla ja varsinkin naisilla se on hyvin vahva. Intuitiota pitäisi seurata, se pitää poissa vaikeuksista!

Tauon aikana henkisistä arvoista kiinnostunut näyttelijä opetteli tekemään "henkisiä kasvohoitoja", kuten hän niitä kutsuu. Zoen käsissä ihmiset saivat hemmotteluhoitoa, johon kuului myös keskustelu itselle vaikeista asioista.

Tauon aikana Zoe sai silloisen näyttelijämiehensä kanssa myös lapsen, esikoispoikansa. Pian sen jälkeen hänen isänsä sairastui vakavasti. Zoe muutti pois Los Angelesista lähemmäksi vanhempiaan.

Isä kannusti takaisin uralle

Vain nelisen kuukautta ennen koekuvauksia Zoelle hyvin rakas isä menehtyi. Juuri isä oli käskenyt tytärtään palaamaan takaisin näyttelemisen pariin.

– Kysyin, että miksi. Koska olet aika pirun hyvä siinä, isäni vastasi.

Näyttelijätär uskoo vahvasti henkimaailmaan ja on kertonut aikaisemmissa haastatteluissa saaneensa isältään merkkejä tuonpuoleisesta. Hänelle asia on mutkaton.

– Isä kulkee koko ajan mukanani. Hänkin rakasti Ranskaa ja Monte Carloa, on ihanaa olla täällä, Zoe kiitteli Monte Carlon Grimaldi Forumissa, jossa tv-festivaalit järjestettiin.

Zoe McLellan uskoo vahvasti henkimaailmaan ja on kertonut aikaisemmissa haastatteluissa saaneensa isältään merkkejä tuonpuoleisesta.­

Myös ero aviomiehestä sai ikäviä piirteitä: pariskunnan yhteisen pojan huoltajuudesta käytiin katkeraa kiistaa, sillä myös mies halusi pojan huoltajuuden. Oikeudelle Zoe kertoi, ettei mies ollut juurikaan mukana poikansa päivittäisessä elämässä.

Lopulta Zoe pääsi muuttamaan New Orleansiin poikansa kanssa, joka on nyt 2,5-vuotias. Intuitiosta puhuessaan Zoe korostaa myös, että vaikeatkin asiat on käytävä läpi. Ilman vaikeuksia henkinen kasvu ei ole mahdollista.

 En voi sietää inhottavia ihmisiä, jotka tekevät inhottavia asioita.

Myös Zoen roolihahmolla Meredith Brodylla on omat vastoinkäymisensä.

– Brody on henkilö, joka haluaa aina tehdä oikein. Tajusin vasta äskettäin, että minäkin olen sellainen. En voi sietää inhottavia ihmisiä, jotka tekevät inhottavia asioita. Haluan pelata reilua peliä, ja pysyä valon puolella.

Katso kaikki ohjelmatiedot Iltapulusta!

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?