Muistitikku läppäriin ja satojatuhansia tilille? Weekend Festivalin tähtiartisteilla tähtitieteelliset tuntiliksat - Viihde - Ilta-Sanomat

Muistitikku läppäriin ja satojatuhansia tilille? Weekend Festivalin tähtiartisteilla tähtitieteelliset tuntiliksat

Weekend Festivalin suurimmat tähtiartistit kuittaavat muutaman tunnin palveluksistaan melkoiset keikkapalkkiot.

8.8.2015 14:53

Helsingin Kyläsaaressa on bailattu perjantaista lauantaihin EDM:n eli elektronisen tanssimusiikin tahdissa. Neljättä kertaa järjestettävän Weekend Festivalin suurimmat nimet lienevät ruotsalais-dj Avicii sekä tämän ranskalainen virkaveli David Guetta.

Massiiviset ovat myös miesten keikkapalkkiot. IS:n tietojen mukaan ainakin Avicii ja Guetta kuittaavat palveluksistaan useita satojatuhansia euroja.

Miljoona ei mene rikki, mutta summat ovat joka tapauksessa kovia – varsinkin, jos sen laskee tuntitaksan muotoon.

– Suurimmat artistit lentävät Suomeen omilla yksityiskoneillaan ja jatkavat heti keikan jälkeen matkaa seuraavaan kohteeseen, eli he eivät vietä maassamme kovin montaa tuntia, Weekend Festivalin tiedottaja Tomi Lindblom kertoo IS:lle.

Muhkean keikkapalkkion kuittaava David Guetta villitsi perjantaina Weekend Festivalissa. Lauantaina on niin ikään kovan tilin tekevän Aviciin vuoro.­

Hänen mukaansa artistien yksityiskoneita saapuu Suomeen viikonlopun aikana ennätysmäärä, 6-7 kappaletta.

– Se on enemmän kuin missään muussa musiikkitapahtumassa.

– Myös pyrotekniikka ja valoshow ovat ennätystasolla Suomessa. Koskaan aiemmin ei ole ammuttu niin paljon tulta ja valoa taivaalle, Lindblom jatkaa.

Weekend Festivalissa tehdään kuulemma Suomen ennätys taivaalle ammuttujen ilotulitteiden määrässä.­

EDM-artisteista liikkuu toisinaan vitsejä ja jopa väitteitä, joiden mukaan tiskijukkien ei tarvitse kuin työntää valmiin keikkasetin sisältävä muistitikku läppäriin, huudattaa yleisöä – ja kuitata keikkapalkkio.

– Näinhän sitä varmasti voisi leikkisästi sanoa, Lindblom naurahtaa muttei ota kantaa väitteen todenperäisyyteen.

– Toki täytyy muistaa, että näillä artisteilla on joka tapauksessa takanaan useiden vuosien kovalla työllä hankittu osaaminen ja mittava brändäys. Jokainenhan meistä voisi kokeilla samaa, että onnistuisiko vastaavan keikan heittäminen itseltä.

Loppuunmyyty Weekend Festival vetää yli 60 000 festarikävijää. –Festivaalimme noudattaa äärimmäisen tarkasti määrättyjä melurajoja ja aikatauluja, Weekend Festivalin tiedottaja Tomi Lindblom vakuuttaa.­

Vaikka Weekend Festivalissa kymmeniätuhansia ihmisiä tanssittaa liuta maailmanluokan nimiä, Lindbohmin mukaan artistien takahuonevaatimukset ovat olleet sangen maltillisia.

– Ne ovat olleet järkipuolen valintoja. Nämä artistit tekevät työnsä ja lähtevät pois. Heillä ei ole aikaa jäädä nautiskelemaan tietynmerkkistä viskiä tai tietynmakuista pastilleja eikä heitä varten tarvitse tuoda vihreitä kameleita tai punaisia norsuja, Lindblom murjaisee.

Weekend Festivaleilla on vallinnut toisinaan lähes eläimellinen meininki.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?