Juha Mieto ei ole ikinä lähettänyt tekstiviestiä - syy on naisissa - Viihde - Ilta-Sanomat

Juha Mieto ei ole ikinä lähettänyt tekstiviestiä - syy on naisissa

Noinko minä sanoin?> Sarjassa ihminen kertaa vanhoja sanomisiaan ja pohtii, onko mikään muuttunut. Onko Juha Miedon mielipide homoparien kirkkovihkimisestä muuttunut? Entä pitääkö lupaus parranleikkuusta yhä paikkansa?

Juha Mieto miettii sanomisiaan.­

8.8.2015 9:01

Juha Mieto 11/2013: ”Jos nykyurheilija alkaisi heittää huumoria ja puhua esimerkiksi naimisesta julkisesti, siitä nousisi hirvittävä haloo. On ikävää, että aidot persoonat ovat kadonneet urheilusta. Jos totta puhutahan, se on yksi urheilumme suurimmista ongelmista.” Ilta-Sanomat 9.11.2013

Mieto nyt: Oon eherottomasti samaa mieltä tänä päivänäkin. Urheilu on kuitenkin tiettyä viihdettä ja kyllä sieltä pitää tulla se oma persoona esille. Jos urheilijoita koulutetahan liikaa siinä, että kuinka niiren tulee esiintyä, niin se on aika lammasmaista systeemiä. Nykypäivän urheilijoista keihäänheittäjä Antti Ruuskasessa on jotakin sellaasta velemuutta. Hän pistää ittensä likohon ja tuo persoonaansa esille ollen silti jämäkkä.

Juha Mieto 10/2010: ”Olen sen verran maailmalla tallannut, ja jos sensuuntaasia ihmisiä olen tavannut, niin ei heistä ole pahaa sanottavaa. Eri asia on, onko se hyväksyttävää että vihitähän kirkossa.” Mieto siitä, hyväksyykö hän homoseksuaaliset ihmiset ja homosuhteet: Ilta-Sanomat 20.10 2010.

Mieto nyt: Samaa mieltä. Mä oon aina ollu solidaarinen ja hyväksyväänen ihminen. Jos jotkut tietyt ihmiset tykkää toisistansa, niin se on hyväksyttävää. Ja jos nyt ajatellahan, että ne menöö yhtehen ja adoptoivat lapsen, niin kyllä mä hyväksyn sen, että heillä on lain mukahan samat oikeudet. Mutta jos avioliittoon vihitähän niin olen eherottomasti sitä mieltä, että kirkko on pyhitetty niin sanotuulle heteroolle.

Juha Mieto 6/2009: ”Koskaan en ole tekstiviestiä lähettänyt. Se ei tarkoita, ettei minua olisi viesteillä lähestytty, mutta sellaiset viestit ovat vaan periaatteitani vastaan.” Ilta-Sanomat 24.6. 2009

Mieto nyt: Juuri näin. En ole yhtäkään viestiä lähettänyt enkä tuu ikänä lähettämähän. Se perustuu siihen, että silloin kun mä jäin aikoonansa leskeksi, niin naiset soitteli jonkun verran. Sitten ne valitteli kun mä en soita ikänä, johon mä vastasin, että ei oo ollu tapana. Ne naiset toivoi, että ”lähettääsit eres tekstiviestin”. Mä sanoin että ei tuu kuulohonkaan, kun te säilytätte niitä ja kerrotte seuraavalle kaverille, että kattoppas keneltä tämä on.

Juha Mieto 6/2009: ”Ajan partani pois sitten kun haluan näyttää 20 vuotta nuoremmalta.” Ilta-Sanomat 11.6.2009

Mieto nyt: Mä oon joskus vitsaillu näin. Sanoin jo siinä vaiheessa ku pääsin armeijasta, että ajan partani kun täytän 70 vuotta. Oon ajanu sen kaksi kertaa sitä ennen, mutta siinä on ollu hyvä tarkootus taustalla. Mutta oon sanonu, että kun mä 70 vuotta täytän ja varsinkin kun oon leskimies, niin sitten mä oikeen ryhdistäydyn ja koitan, jotta purooko yhtään paremmin.

Juha Mieto ajaa partansa ehkä 70-vuotiaana.­

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?