Downton Abbeysta tulee elokuva? - Viihde - Ilta-Sanomat

Downton Abbeysta tulee elokuva?

Rakastetun brittisarjan kuudes ja samalla viimeinen kausi esitetään Britanniassa tänä syyskautena.

Vihjailut Downton Abbey -elokuvasta ovat vahvasti elossa.­

4.8.2015 9:50

Tv-katsojat joutuvat syksyllä jättämään haikeat jäähyväiset Crawleyn aatelissuvulle ja heidän palvelijoilleen, mutta Downton Abbeyn taru tuskin on vielä lopussa.

Sarjan tuottaja Gareth Neame vihjaili lauantaina Hollywoodissa pidetyssä tiedotustilaisuudessa mahdollisesta Downton Abbey -elokuvasta, joka jatkaisi suosittujen hahmojen tarinaa sarjan jälkeenkin.

Sarjan kuudes tuotantokausi sijoittuu vuoden 1929 pörssiromahduksen aikoihin ja tuottajan mukaan viimeiselle tuotantokaudelle ei saatu mahtumaan mukaan kaikkia mielenkiintoisia juonikuvioita.

– Elokuva olisi upea asia, mutta vielä meillä ei ole käsikirjoitusta tai suunnitelmia sen toteuttamiseksi, Gareth Neame kierteli.

Neamen mukaan sarjan viimeisellä kaudella nähdään monia tuttuja kasvoja menneisyydestä, mutta suurin huomio käsikirjoituksessa on kiinnitetty siihen, että hahmojen tarina saadaan päätöksen.

Downton Abbeyn luoja Julian Fellowes on jo aikaisemmin ilmoittanut olevansa kiinnostunut käsikirjoittamaan elokuvan.

– Minulla on jo mielessäni juonen pääpiirteet. Olisi upeaa jatkaa tarinaa joko elokuvan muodossa tai kenties teatterin lavalla. Se, että hahmot yhtäkkiä kuolisivatkin kaikki viimeisessä jaksossa jossakin onnettomuudessa, olisi suuri virhe, Fellowes ilmoitti.

Viides kausi päättyi joulujaksoon, jossa perheeseen avioliiton kautta tullut nuori leskimies Tom Branson (Allen Leech) ilmoitti muuttavansa Yhdysvaltoihin pienn Sybil-tyttärensä kanssa. Perheen palvelija Anna Bates (Joanne Froggatt) puolestaan oli vapautunut vankilasta, mutta murhasyyte saattaa aiheuttaa vielä Batesin kovia kokeneelle pariskunnalle ongelmia.

Sarjan ystäviä kutkuttanee myös, löytääkö lady Mary (Michelle Dockery)vihdoin rinnalleen kumppanin. Monet toivovat myös lady Edithin (Laura Carmichael) toipuvan raskaista kokemuksistaan.

Viimeinen kausi palaa ruutuihin Britanniassa 3. tammikuuta. Suomessa sarjaa on esitetty TV1-kanavalla noin kuukausi jäljessä brittien ensiesityksestä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?