Julkisuus ei elättänyt Henna Kalinaista – nyt täysin uudenlainen elämä: ”Tämä oli tietoinen valinta” - Viihde - Ilta-Sanomat

Julkisuus ei elättänyt Henna Kalinaista – nyt täysin uudenlainen elämä: ”Tämä oli tietoinen valinta”

Julkaistu: 1.8.2015 9:44

Tiedätkö, missä on tosi-tv-tähti Henna Kalinainen?

Kymmenen vuotta sitten Suomessa alkanut tosi-tv-ohjelma Big Brother teki monista osallistujistaan hetkeksi julkkiksia, mutta pysyvää toimeentuloa ohjelma ei ole tarjonnut yhdellekään BB-talon asukkaista. Moni onkin päättänyt jättää myös julkisuuden taakseen ja halunnut jatkaa tavallista elämää.

Vielä pari vuotta sitten tosi-tv-tähti Henna Kalinaisen, 26, vauhdikasta elämää seurattiin tiiviisti lehtien sivuilla. Henna tuli tunnetuksi Big Brother -tosi-tv-sarjasta vuonna 2008, ja pian julkisuus veikin sanavalmiin ja näyttävän vaaleaverikön mennessään.

Hennan salamasuhde jalkapalloilija Mikael Forsselliin, myrskyisä avioliitto toisen BB-tähden Antti Kurhisen kanssa sekä esiintymiset lukuisissa tosi-tv-sarjoissa tekivät Hennasta erään 2000-luvun seuratuimmista julkkiskaunottarista.

Takaisin kouluun

Kohujen värittämä julkisuus sai kuitenkin jäädä 2013, kun Henna päätti palata koulun penkille.

– Julkisuudesta jättäytyminen oli ihan tietoinen valinta. Tosi-tv-formaatit alkavat nopeasti toistaa itseään ja Suomessa niillä ei oikein elä, Henna Kalinainen kertoo.

Syksyllä 2013 esitetty Maatilan prinsessa onkin toistaiseksi jäänyt Hennan osalta hänen viimeiseksi tosi-tv-ohjelmakseen. Toisen asteen opinnot hänellä olivat jääneet kesken Big Brotherin tuoman julkisuuden jälkeen.

– Olin noin 17-vuotias kun niin sanottu ”julkkisurani” alkoi. Siinä samalla jäi sitten koulut kesken ja se on harmittanut jälkeenpäin. Maatilan prinsessan jälkeen halusin palata taas koulun penkille, ja päätin, että hankin itselleni kunnon ammatin, Henna sanoo.

Nyt Henna opiskelee Eiran aikuislukiossa ja parin vuoden päästä hän toivoo painavansa päähänsä valkolakin.

– Lukion jälkeen haaveilen korkeakouluopinnoista. Yksi haaveistani on päästä lääkikseen, mutta olen kyllä ihan realistinen haaveissani, että sinne on todella vaikea päästä. Olen kiinnostunut myös medianomin opinnoista, Henna sanoo.

Henna oli vasta 19-vuotias osallistuessaan Big Brotheriin.

Vanhempi ja viisaampi

Julkisuuteen hän sanoo aina suhtautuneensa avoimin mielin, mutta huomauttaa olevansa nyt vanhempi ja viisaampi kuin Big Brotherin aikoihin.

– Kahdeksan vuotta julkisuudessa oli riittävästi ja oli aika ruveta rakentamaan elämää vakaammalle pohjalle. Teen ihan normaalia päiväduunia, eli hoidan yritysten verkkomarkkinointia ja myyn terveysravinteita. Asun Helsingissä, asuminen on kallista, ja Suomessa ei valitettavasti tienaa tarpeeksi hyvin julkisuudella, joten valinta oli aika selkeä. Ihan hyvältä tällainen tavallinen arki maistuu nykyään! hän nauraa.

Värikkäät vaiheet julkisuudessa eivät ole jäänet harmittamaan Hennaa. Noin kahdeksaan vuoteen julkisuudessa ovat mahtuneet muun muassa häät Big Brother -talossa ja avioero, lukuisia julkkisjuhlia ja rohkeita kuvia unohtamatta.

– Tietysti joidenkin asioiden kohdalla on jälkeenpäin miettinyt, että oliko se järkevää vai ei. En kuitenkaan oikeastaan kadu mitään. Kaikki tapahtunut on jollain tavalla opettanut minua.

Tosi-tv-ohjelmia tarjolla

Hennalle satelee edelleen pyyntöjä eri tosi-tv-ohjelmiin osallistumisesta, mutta toistaiseksi hän ei ole pitänyt uuteen ohjelmaan sitoutumista taloudellisesti järkevänä ratkaisuna.

– Minua on pyydetty nyt viimeksi esimerkiksi Martina ja hengenpelastajat -sarjaan ja Tuulitunneli-ohjelmaan, mutta kieltäydyin. Ei tosi-tv:llä elä. Minulla on koira ja päivätyö, joten en voi enää lähteä moneksi viikoksi kuvaamaan ohjelmaa ulkomailla.

Vaikka tosi-tv:llä ei rikastu, on Henna päässyt kokemaan ja näkemään paljon ohjelmien ansiosta.

– Kaikista kivointa julkisuudessa onkin ollut sen tuomat elämykset, esimerkiksi matkustelu. Kuvasimme Viidakon tähtösiä Thaimaassa, Pelkokerrointa Argentiinassa ja kävin häämatkalla Meksikossa. Harva nuori on päässyt matkustelemaan yhtä paljon kuin minä.

Eikä tosi-tv-ohjelmaan osallistuminen ole sekään täysin poissuljettu vaihtoehto.

– En mitenkään kammoksu tai välttele julkisuutta. Eihän sitä tiedä, jos vaikka parin vuoden päästä palaankin julkisuuteen, jos eteen tulee joku mielenkiintoinen projekti ja elämäntilanne sallii osallistumisen, Henna hymyilee.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?