Ei Hottikset, vaan raivostuttavat narsistit – uutuusohjelma on tehty ärsyttämään

Julkaistu:

Kommentti
Hottikset-ohjelman sinkut eivät edes halua olla rakastettavia, kirjoittaa Ilta-Sanomien toimittaja Mika Seppänen.
Nähtyäni muutaman Hottikset-sinkun esittelyvideon olin jo vahvasti sitä mieltä, ettei Nelosen syyskuussa alkavan uutuussarjan nimi pitäisi olla Hottikset, vaan pikemminkin Narsistit.

Tai kuten eräs tuttavani luonnehti: Harhaiset – niin kaukana tosielämästä kaikkien Hottisten puheet esimerkiksi mies- ja naisihanteistaan ja omasta itsestään olivat.

Myönnän, verenpaineeni ja adrenaliinitasoni nousivat esittelyvideoiden myötä. Ei tällaisia aikuispissiksiä tarvita televisioon, ajattelin. Onko aivan pakko, Nelonen?

Mieleni sauhusi aivan kuten Nelosella ja ohjelman tuotantoyhtiössä varmasti haluttiinkin. Uskon, että Hottikset on tehty nimenomaan ärsyttämään.

Perinteisestihän tv-ohjelmissa on tavoiteltu sitä, että hahmot olisivat rakastettavia tai vähintäänkin samaistuttavia. Hottikset yrittää päästä tv-katsojan ihon alle eri tavalla.

Ohjelman tekijät nauttivat, kun ohjelmaa lytätään, moralisoidaan ja haukutaan etukäteen. Koska mitä enemmän pöhinää, sen parempi.

Vilkas keskustelu sosiaalisessa mediassa tuo automaattisesti katsojia ainakin ensimmäisiin jaksoihin. Se on nähty monen aiemmankin tosi-tv-hömpän kohdalla. Tv-ohjelmien on trendikästä myös vihastuttaa, eikä se edes vie katsojia – päinvastoin.

Siksi Hottisten esittelyvideotkin oli tehty juuri noin. En tiedä, mutta sivistyneesti veikkaan, että esittelyvideot käsikirjoitettiin tarkoituksella provosoimaan kansaa. En esimerkiksi usko, että Daniel naksauttelee tosielämässä suutaan videon kaltaisella tavalla, kun hän puhuu highlifestaan. Se oli puhdasta show’ta.

Ainakin vilpittömästi toivon niin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt