Ruotsalaisen Maan povessa -tv-sarjan tähti Moa Gammel kehuu suomalaiskollegaansa Ville Virtasta: ”Ville on mahtava näyttelijä!” - Viihde - Ilta-Sanomat

Ruotsalaisen Maan povessa -tv-sarjan tähti Moa Gammel kehuu suomalaiskollegaansa Ville Virtasta: ”Ville on mahtava näyttelijä!”

Maan povessa -sarjan kuvaaminen oli pääosanäyttelijälleen Moa Gammelille melkoinen ponnistus, mutta suomalaisia hän kehuu estottomasti. ”Teette kovasti töitä.”

Maan povessa -sarjassa esiintyvä suomalaisnäyttelijä Ville Virtanen saa ruotsalaistähdeltä ylistystä. Virtanen näyttelee kylmäveristä Harry Stormia.­

29.7.2015 14:15

Maan povessa, keskiviikkona 29.8. Fem klo 21.00

Maan povessa (Jordskott, 2015) on imaissut katsojansa rikosten ja kansantarujen maailmaan ja saanut heidät välillä jopa kauhun valtaan. IS tapasi rikoskomisario Eva Thörnbladia esittävä Moa Gammelin Monte Carlon tv-festivaaleilla.

Sarjassa nähdään myös suomalaisnäyttelijä Ville Virtanen, jota Gammel luonnehtii näin:

– Ville on mahtava näyttelijä! Villen hahmo on salaperäinen. Hänestä ei oikein ota selvää, mitkä hänen aikeensa ovat.

– Suomalaisilla näyttelijöillä on mieletön työetiikka, teette kovasti töitä, Moa Gammel ylistää.

Moa Gammel näyttelee sarjassa rikoskomisario Eva Thörnbladia.­

Moa Gammel oli mukana suomalaiselokuvassa

Maan povessa -sarjaa on ollut Virtasen ohella tekemässä muitakin suomalaisia. Toinen sarjan ohjaajista on kaksi Vares-elokuvaakin ohjannut Anders Engström, ja toinen pääkuvaajista on Kjell Lagerroos.

– Minun isäni on Ahvenanmaalta, joten minäkin olen puoliksi Suomesta, Gammel hihkaisee iloisesti.

Yhdessä tosin epäilemme, etteivät ahvenanmaalaiset välttämättä pidä itseään suomalaisina. Mutta se ei aurinkoista Gammelia häiritse.

– Minulla on suomalaiset poskipäät, hän esittelee.

Ruotsalaiselle Gammelille työskentely suomalaisten kanssa on tuttua. Hän esitti seireeniä Dome Karukosken ohjaamassa Napapiirin sankarit -elokuvassa ja tutustui näin myös Jasper Pääkköseen.

– Jasper on nyt Viikingeissä! Tunnen Gustafin (Skarsgård) ja sanoin hänelle, että pidä nyt Jasperista huolta, Gammel kertoo.

Maan povessa -sarja aiheutti unettomuuden

Maailmalla menestyneeseen pohjoismaiseen rikosgenreen, nordic noiriin, on Maan povessa sarjassa lisätty elementtejä kauhutarinoista ja kansanperinteeseen pohjautuvasta mytologiasta.

– Tämä on vähän kuin nordic noir 2.0, naurahtaa rikoskomisario Eva Thörnbladia esittävä Moa Gammel.

Nordic noir on hyvin kysyttyä, ja Maan povessa -sarjalla on mahdollisuus tulla yhtä suosituksi kuin Vallan linnake, Silta- ja Rikos-sarjoilla. Näillä kaikilla tv-sarjoilla on jo vankka fanikuntansa muun muassa Britanniassa.

Gammelin esittämä Eva on rikoskomisario, jonka tytär katosi mystisesti Silverhöjdin metsäjärvellä. Ruumista ei koskaan löydetty, ja tapausta käsiteltiin hukkumisonnettomuutena.

Vuosia tragedian jälkeen Eva palaa kotimaisemiinsa selvittämään toista, samankaltaista lapsen katoamista. Ruotsalainen aarniometsä salaisuuksineen esittää sarjassa omaa, salaperäistä osaansa.

Ahdistava tunnelma jäi Gammelilla päälle, eikä muutenkin herkästi unettomuudesta kärsivä näyttelijä saanut oikein nukuttua.

– Kun sain viimein unta, näin kamalia painajaisia lapsen viemisestä. Se oli hyvä hahmolle, mutta huono minulle ihmisenä. En juuri nukkunut kahdeksaan kuukauteen! Gammel kertoo.

Intensiiviset kuvaukset ja ahdistava tunnelma vaikuttivat Gammeliin. – Näin kamalia painajaisia lapsen viemisestä, Gammel kertoo.­

Katso kaikki tv-ohjelmatiedot Iltapulusta!

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?