Unohda selfie! Brelfie-trendi villitsee – Sopivatko imetyskuvat sosiaaliseen mediaan? - Viihde - Ilta-Sanomat

Unohda selfie! Brelfie-trendi villitsee – Sopivatko imetyskuvat sosiaaliseen mediaan?

Imettävien äitien keskuudessa ovat viime aikoina yleistyneet brelfiet eli rintaruokintaa (breastfeeding) esittävät selfiet.

Imettävät äidit julkaisevat nyt innokkaasti itsestään brelfieitä eli otoksia, joissa he ruokkivat pienokaisiaan.­

28.7.2015 6:15

Lääkärit, ti 28.7. Ava klo 13.05

Ilmiötä on jo ehditty kutsua jopa vuoden 2015 trendiksi vanhemmuuden saralla, ja sitä on sekä paheksuttu että ihasteltu. Amerikkalaisessa Lääkärit-keskusteluohjelmassa (Doctors 2008– ) pohditaankin tänään, onko brelfieiden julkaiseminen sosiaalisessa mediassa sopivaa vai sopimatonta.

Alunperin sosiaalisessa mediassa julkaistuilla brelfie-otoksilla haluttiin kannustaa naisia suhtautumaan luontevammin ja vapautuneemmin julkisilla paikoilla imettämiseen. Niillä haluttiin myös protestoida sitä, että osa sosiaalisesta mediasta poisti palveluistaan käyttäjiensä lataamia imetyskuvia.

Julkkiksista brelfieitä ovat julkaisseet muun muassa näyttelijä Alyssa Milano, rocktähti Gwen Stefani sekä supermalli Gisele Bundchen. Meillä Suomessa on huomattu muun muassa tosi-tv:stä tutun Katri Sorsan imetyskuvat.

Imetyskuvista on kuitenkin pahastunut myös osa äideistä, sillä kaikki eivät voi tai halua rintaruokkia lastaan. Osa pulloruokinnan valinneista äideistä on kokenut brelfiet arvottaviksi ja tuomitseviksi.

Lääkärit-sarjassa eri alojen lääkärit vastaavat terveyttä ja hyvinvointia koskeviin kysymyksiin. Brelfieiden lisäksi päivän lähetyksessä käsitellään monia muitakin teemoja. Ohjelman tohtorit Andrew Ordon, Jennifer Ashton, Jennifer Berman sekä jaksossa puhetta johtava Travis Stork pohtivat muun muassa, onko miehen liian suuri sukupuolielin avioeroperuste, voiko liki kuusikymppinen äiti synnyttää edesmenneen tyttärensä lapsen sekä sitä, kannattaako itseään videokuvata onnettomuustilanteessa. Lisäksi saadaan vinkkejä närästykseen.

Katso päivän ohjelmatiedot Iltapulusta!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?