Ismo Alanko tytötteli ministeri Sanni Grahn-Laasosta HSTV:ssä – ”Sä oot tollanen nuori, kaunis, sirpsakka, pieni tyttönen”

Muusikko Ismo Alanko pääsi Pori Jazzin SuomiAreena-tapahtumassa esittämään opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasoselle haluamansa kysymyksen.

17.7.2015 9:59

Ismo Alanko kysyi Helsingin Sanomien HSTV:n videolla opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasoselta, miten tämä aikoo pitää kulttuurin ja taiteen puolia nyky-Suomessa, jossa Alangon mukaan on aistittavissa kulttuurivihamielisyyttä.

Alangon kysymys kesti noin kaksi minuuttia ja runsaasti polveilevan kysymyksen aluksi Alanko tytötteli ministeri Grahn-Laasosta, 32.

– Mua askarruttaa aika paljon sellanen, että kun sä oot tollanen nuori, kaunis, sirpsakka, pieni tyttönen, ja tässä niinku perussuomalaisten ja keskustapuolueen ja kokoomuksen hallitsemassa Suomessa kulttuurivihamielinen asenne tuntuu leviävän voimakkaasti. Että ainoastaan Sibelius tunnustetaan kulttuuriksi musiikissa. Että kaikki uusi ja kokeellinen on saatanasta..., Alanko puheli kysymyksensä aluksi.

Grahn-Laasonen kuunteli Alangon pitkää kysymystä kärsivällisesti hymyillen, vaikka tytöttelyn kohdalla ministerin hymy hieman kiristyikin. Lopulta hän pääsi myös vastaamaan Alangon kysymykseen.

– Tämä oli yksi taideteos tämä sinun puheenvuoro ja kysymyskin jo itsessään Grahn-Laasonen naurahti vastausvuoronsa aluksi.

Grahn-Laasonen vakuutti Alangolle, että kulttuurin asema Suomessa ei ole uhattuna, vaan päinvastoin kulttuuri on Grahn-Laasosen mukaan hallitukselle yksi kärkihankkeista, ja siihen halutaan panostaa.

Katso yllä oleva video!

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?