Danny muistelee tuntemaansa Olavi Virtaa: ”Tapasin lähes ihmisraunion” - Viihde - Ilta-Sanomat

Danny muistelee tuntemaansa Olavi Virtaa: ”Tapasin lähes ihmisraunion”

Tangomarkkinoilla tuomaroiva Danny työskenteli iskelmälegenda Olavi Virran samalla studiolla 1960-luvulla.

Ilkka ”Danny” Lipsanen toimii tänä vuonna Seinäjoen tangomarkkinoiden tuomarina.

8.7.2015 6:30

Musiikkineuvos Danny eli Ilkka Lipsanen nähdään tällä viikolla Seinäjoen tangomarkkinoiden tuomaristossa.

Seinäjoella vietetään tänä vuonna Olavi Virran juhlavuotta; tangolegendan syntymästä tuli helmikuussa kuluneeksi 100 vuotta.

Virran henkilökohtaisesti tuntenut Danny muistaa 1972 edesmenneen laulajan lahjakkaana artistina, jonka siivet eivät ainutlaatuisesta osaamisesta huolimatta kantaneet kansainvälisille musiikkimarkkinoille saakka.

– Olavi Virta oli globaali lahjakkuus, kerta kaikkiaan, hän olisi voinut onnistua maailmanlaajuisesti vaikka missä. Hänellä oli hieno äänenmuodostus ja äänenväri. Se on luettavissa kaikkien viihteen tekijöiden ajatuksista, että hän oli hyvin arvostettu ammatti-ihmisenä ja lahjakkuutena, Danny summaa.

Olavi Virta heinäkuussa 1967. Hän kuoli viisi vuotta myöhemmin.

Danny tutustui Virtaan uransa alussa 1960-luvulla työskennellessään tämän kanssa samalla levytysstudiolla. Danny kertoo muistavansa Virran humoristina, jonka iloisuus kuitenkin karisi loppua kohden lähes olemattomiin.

– Hän oli työkaverini sekä levytys- että ohjelmatoimistopuolella. Kun Virran ryyppäys tuli julki, siitä alkoi myös Virran rankka alamäki, Danny muistelee.

 Hän oli kokenut niin paljon kielteisiä asioita viimeisinä vuosinaan, etten koskaan tavannut sitä rempseää, iloista, Olavi Virtaa, vaan lähes ihmisraunion.

– Hän oli kokenut niin paljon kielteisiä asioita viimeisinä vuosinaan, etten koskaan tavannut sitä rempseää, iloista, Olavi Virtaa, vaan lähes ihmisraunion, joka joutui tekemään työtä, koska mistään ei tullut rahaa – ei eläkkeitä eikä mitään muutakaan, Danny kuvailee.

Tangomarkkinat TV1:llä 9.7 ja.11.7. Lue lisää tangosta, Dannysta ja Marita Taavitsaisesta uudesta Ilta-Sanomat Tv-lehdestä (28/15)! Myynnissä 9.–15.7.2015 yhdessä Ilta-Sanomien kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?