Illalla tv:ssä: Mitä tapahtuu, kun kapinalliset amissinuoret palaavat kotiin? - Viihde - Ilta-Sanomat

Illalla tv:ssä: Mitä tapahtuu, kun kapinalliset amissinuoret palaavat kotiin?

Breaking Amish -realitysarjan alkuperäiset päähenkilöt palaavat ruutuun sisarsarjassa Return to Amish (2014–). Vaikeuksia on luvassa.

Breaking Amish -alkuperäissarjan viidestä nuoresta Kate Stoltzfus on nykyään tunnettu mallina, suunnittelijana ja tv-persoonana. Hän on hyötynyt amissiaikojen ompelutaidoistaan kehittäessään Kate Stoltz -naistenvaatemallistoa. Kuvassa myös amissimatriarkka Mary. Return to Amish tiistaisin TV5:llä.­

7.7.2015 6:13

Return to Amish, tiistaisin 7.7. alkaen TV5 klo 20.05

Breaking Amish -sarjan ensimmäisellä kaudella seurattiin viittä amissinuorta, jotka pääsivät kokeilemaan vapautta ja toisenlaista elämää New Yorkissa, tiukkakurisen ja suljetun uskonnollisen yhteisön ulkopuolella.

Uusissa jaksoissa viisikosta neljä palaa kotiseudulleen kohtaamaan amissiyhteisön paineet ja ottamaan vastaan irtioton seuraukset.

Rebecca, Abe, Sabrina, Kate ja Jeremiah ovat kukin tahollaan uusien haasteiden edessä, sillä nuorten elämään mahtuu kodittomuutta, avioliitto, raskaus ja synnytys. Ensimmäisessä jaksossa keräännytään joulupäivällisille, mutta syöminkejä emännöivän Mary-matriarkan toiveista huolimatta joulupöydässä ei istuta kauan rauhallisissa merkeissä.

Toinen toistaan älyttömämpien realitysarjojen tulvassa Return to Amish onnistuu tarjoamaan uutta ja erilaista. Modernin ulkomaailman tapojen ja amissikulttuurin perinteiden välillä tasapainoilevien nuorten edesottamusten seuraaminen on mielenkiintoista.

Vaikka sarja edustaa amerikkalaista tosi-tv-lajityyppiä puhtaimmillaan, mukana on myös hiukkanen dokumentaarista otetta. Return to Amish on myös harvinaisen hyvin kuvattu ja visuaalisesti taidokkaasti toteutettu.

Kovin realistista kuvaa amisseista sarja tuskin antaa.

Katso kaikki päivän ohjelmatiedot Iltapulusta!

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?