Kauniit ja rohkeat -sarjan transsukupuolinen näyttelijä: ”Englannissa asuminen pelasti minut”

Kauniiden ja rohkeiden Scott Turner Schofield on ensimmäinen transseksuaali näyttelijä amerikkalaisessa tv-sarjassa.

Schofield koki itsensä pojaksi jo lapsena.

5.7.2015 11:15

Saippuasarja Kauniissa ja rohkeissa toukokuussa aloittanut Scott Turner Schofield syntyi tytöksi, mutta korjasi sukupuolensa aikuisiällä mieheksi.

Nyt hän on ensimmäinen transseksuaali näyttelijä amerikkalaisessa käsikirjoitetussa tv-sarjassa. IS tapasi Schofieldin Kaunareiden kuvauksissa Los Angelesissa.

Scott Turner Schofield syntyi Teksasissa ja sai nimekseen Katie Lauren Kilborn. Perhe muutti ahkerasti ja teinivuotensa Schofield vietti Englannissa.

– Uskon, että se pelasti minut. Sanotaanhan, että tyypillisessä amerikkalaisessa koulussa lapsi kuulee homofobisen ja transvastaisen kommentin keskimäärin 25 kertaa päivässä. Kyllä minua Englannissakin kiusattiin, mutta siksi, että olin amerikkalainen, Scott kertoo Kauniiden ja rohkeiden toimistossa CBS-studioilla.

Suomessa ruudussa ensi vuonna

Kauniissa ja rohkeissa hän esittää transsukupuolisen Maya Avantin ystävää ja tukihenkilöä Nickiä.

Schofield liittyi sarjan tiimiin Yhdysvalloissa toukokuussa. Suomessa hänet nähdään ruudussa vasta ensi keväänä.

Schofield päätyi suosikkisarjaan, kun Kauniiden ja rohkeiden roolittaja Christy Dooley etsi transseksuaalia näyttelijää, ja löysi Scottin sukupuolivähemmistöjä edustavan GLAAD-järjestön listoilta.

– Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun amerikkalaisessa televisiossa nähdään transseksuaali henkilöhahmo, mutta tämä on ensimmäinen kerta, kun transseksuaali mies näyttelee ylipäätään yhtään mitään amerikkalaisessa tv:ssä lukuun ottamatta tosi-tv-ohjelmia, Schofield täsmentää.

 

Hetki joka muutti elämän

Päällepäin Scott todella näyttää ja kuulostaa nuorelta mieheltä. Hollywoodissa ikä on tabu – Scott kertoo olevansa jotain 22:n ja 30:n väliltä.

Hän on tullut haastatteluun suoraan kuvauksista rooliasussaan: paidassa ja suorissa housuissa. Leuassa komeilee muodikas parransänki. Miestä ei ikinä arvaisi syntyjään tytöksi. Jo lapsena hän koki itsensä pojaksi.

– Olin noin nelivuotias ja istuin kylvyssä. Isoäitini sanoi, kuinka mielissään hän oli siitä, että olen tyttö. Tavallisissa olosuhteissa se olisi ollut kauniisti sanottu, muttei minulle. Ajattelin, että mummo oli toivonut tyttöä niin paljon, että oli leikannut irti penikseni, näyttelijä nauraa.

Lapsi sai kohtauksen, jos äiti yritti pukea tätä tytön vaatteisiin. Hän ei kuitenkaan ymmärtänyt itseään ennen kuin 20-vuotiaana tapasi toisen transmiehen.

– Kävimme keskustelun, jonka seurauksena koko elämäni muuttui.

Schofieldia ei ulkonäön perusteella uskoisi alunperin naiseksi.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?