Iskelmäkonkari Eino Grön kritisoi nykyajan laulukilpailuja: ”Joku voi todella murtua niissä paineissa” - Viihde - Ilta-Sanomat

Iskelmäkonkari Eino Grön kritisoi nykyajan laulukilpailuja: ”Joku voi todella murtua niissä paineissa”

Mittavan uran tehnyt Eino Grön lähtisi mielellään mukaan Vain elämää -ohjelmaan, mutta kutsua ei vielä ole tullut.

Eino Grön ei pidä nykyajan laulukilpailuista, mutta lähtisi kernaasti mukaan Vain elämää -ohjelmaan.­

3.7.2015 23:45

Floridassa talvet asuva iskelmälaulaja Eino Grön, 76, odotteli jo Suomeen luvattuja hellesäitä.

– Oli järkytys, kun saavuimme tänne vappuna ja lämpöasteita oli neljä, Suomeen Marjatta-vaimonsa kanssa saapunut Grön muistelee nauraen.

Yhdysvalloissa Grön lataa akkujaan ja Suomessa hän esiintyy niin paljon kuin sielu sietää, ja keikkoja pitkin Suomen-maata sekä risteilyaluksilla onkin järjestetty jo pitkälle marraskuuhun saakka.

Kritiikkiä nykyajan laulukilpailuille

Lukuisiin laulukilpailuihin aikoinaan osallistuneella Grönillä ei ole kovinkaan paljon positiivista sanottavaa nykyisistä television musiikkikilpailuista.

– Silloin kun itse kilpailin, olivat kilpailut aidompia ja ainutkertaisia mahdollisuuksia. Ne olivat enemmänkin henkisiä kulttuurikilpailuja, mies luonnehtii.

– Nyt ne ovat menneet pakkopullaksi ja niissä on pakko pärjätä. Astutaan heti hirveän isoon maailmaan. Joku voi todella murtua niissä paineissa. Ennen niissä kokeiltiin siipiä ja ei haitannut, jos ei pärjännyt.

Vain elämää houkuttelee

Grönin uudella, lokakuussa julkaistavalla albumilla Toivo Kärjen matkassa – Eino Grön koskettimissa ja rummuissa vaikuttavat Mikko Mäkinen ja Risto Niinikoski.

Tarkkasilmäiset ovat voineet bongata kaksikon 2010-luvun suosituimmasta kotimaisesta musiikkiohjelmasta Vain elämää -sarjasta.

– Olen silloin tällöin seurannut sarjaa. Minua ei ainakaan tietääkseni ole pyydetty siihen mukaan, mutta lähtisin kyllä varmasti! Grön innostuu ja jatkaa.

– Minulla on laaja tuotanto, pitkä ura ja paljon näytettävää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?