Yksinhuoltajan lapsi Jasmin Mäntylä: ”Ulkopuoliset eivät hyväksy, että kaikki eivät mene normien mukaan” - Viihde - Ilta-Sanomat

Yksinhuoltajan lapsi Jasmin Mäntylä: ”Ulkopuoliset eivät hyväksy, että kaikki eivät mene normien mukaan”

Jasmin Mäntylä kirjoittaa blogissaan lapsuudestaan yksihuoltajan lapsena.

29.6.2015 11:08

Kohukaunotar Jasmin Mäntylä kirjoittaa uusimmassa blogikirjoituksessaan itselleen tärkeästä aiheesta – yksinhuoltajuudesta. 32-vuotiaan Mäntylän Helga-äiti kasvatti tämän yksin, kun erosi intialaisesta miehestään.

– Miksi yhä tänäkin päivänä yksinhuoltajista puhutaan monesti säälien ja väheksyen? Ihan kuin toiset/ulkopuoliset eivät osaisi hyväksyä sitä, että kaikki ei aina mene niiden iänikuisten ihanteiden ja vanhanaikaisten normien mukaan, Mäntylä kirjoittaa ja toteaa monien vielä 2015 luvulla ”juuttuneen entisaikoihin.”

Itsekin aviokriisin Dennis-miehensä kanssa hiljattain selättänyt Mäntylä kirjoittaa, että ennen vanhaan avioliitossa todella pysyttiin ongelmista huolimatta.

– Toki rakkauden, liiton ja perheen puolesta kuuluu taistella, eikä ikinä tule luovuttaa helpolla, mutta joskus on parempi olla yksin jopa lapsen/lasten kanssa, Jasmin kirjoittaa ja jatkaa.

– Yksinhuoltajuus on lapsenkin kannalta taatusti parempi ratkaisu kuin se, että vanhemmat harjoittavat henkistä tai fyysistä väkivaltaa toisiaan kohtaan. Joskus kun siihen liittoon vain jäädään, vaikka oikeasti vihataan sitä omaa puolisoa.

Jasmin ja Helga-äiti:

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen myös täältä.

Jasmin kuvailee Kanadassa asuvan isänsä olevan hyvin kontrolloiva ja omistushaluinen ja siksi hän ei olisi ikinä sopeutunut isänsä elämään.

– Vaikka vanhempani eivät eronsa jälkeen enää olleet tekemisissä, äitini ei koskaan salannut isääni minulta. Sen sijaan hän esitteli minulle jo pikkupenskasta lähtien isäni sekä hänen sukulaistensa kuvia. He myös muistivat minua aina kirjein ja kortein.

Mäntylä on hyvin läheinen äitinsä kanssa ja kertoo puhuvansa tämän kanssa kaikesta.

– Kaksi vanhempaa, jotka eivät olisi onnellisia yhdessä, eivät koskaan voisi korvata yhtä loistavaa äitiä tai isää. Sellaista vanhempaa, joka asettaa lapsensa ykkössijalle, puolustaa lastaan henkeen ja vereen sekä oikeasti osoittaa rakkautensa. Yksinhuoltajuus on monesti juuri sitä, joten miten sellainen olisi koskaan säälittävää tai väheksyttävää? Mäntylä kysyy.

Jasmin ja Helga-äiti nykyään:

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen myös täältä.

Voit lukea Jasmin Mäntylän blogikirjoituksen kokonaan täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?