Tankki täyteen -sarjan Ilmari Saarelainen: ”Muistan, kun Hardwick sanoi ainoan kerran kiitos” - Viihde - Ilta-Sanomat

Tankki täyteen -sarjan Ilmari Saarelainen: ”Muistan, kun Hardwick sanoi ainoan kerran kiitos”

Ilmari Saarelainen on palannut vanhaan Tankki täyteen -menestysrooliinsa, nyt kesäteatterilavalle.

Ilmari Saarelainen, 70, näytttelee edelleen.­

28.6.2015 10:02

Kuka? Ilmari Saarelainen, 70.

Mistä tuttu? ”Menneestä ajasta. Televisio on ikävä väline, kun siitä tulee tutummaksi kuin teatterin pakeilta. Onhan noita tv-ohjelmia: Tankki täyteen, Sisko ja sen veli, SunRadio, Antiikkieno ja Elämän suola.”

Nykyään: ”Näyttelen täysillä. Teen viidettä vuotta monologiani Parasta ennen TTT:ssä ja olen mukana Tampereen komediateatterin Tankki täyteen -kesäteatterissa. Tuire Saleniuksen kanssa olemme kaksi orpoa, kun kaikki muut ovat jo poissa. On hienoa, kun saa tehdä omaa roolia tälläkin iällä.”

Paras muistoni tv-ajalta? ”Rakastettava gentleman, ohjaaja Neil Hardwick sanoi ainoan kerran ”kiitos, Ilmari”, kun osasin esittää vitsin nurin kurin, eli päin helvettiä, ja se meni kerralla purkkiin.”

Ilmari Saarelainen ja Tuija Ernamo näyttelivät kolmikymppisiä sisaruksia TV2:lla esitetyssä menestyssarjassa Sisko ja sen veli (1986). Sarjan vammaisuutta käsitellyt jakso sai kunniamaininnan Montreux’n Kultainen ruusu -kilpailussa.­

En kaipaa televisiosta: ”Reality-aiheiset tv-ohjelmat jättävät välinpitämättömiksi.”

Itse katson televisiosta: ”Uinahdan aina, kun katson televisiota, ja rouva kertoo, kuka oli surmaaja. Englantilaiset tekevät pieteetillä dekkareita, ja epookeissa on kadehdittavan oikea tunnelma. Tyttökultia (kuvassa) katsoisin heti, jos se tulisi. Se on sellaista tekstin ja näyttelemisen ilotulitusta. Kuplaa haluaisin katsoa ja Velipuolikuun uusintana. Velipuolikuu on 10+, kadehdittavaa ollakseen suomalaista viihdettä.”

 En pistäisi kauheasti hanttiin, jos soitetaan perään. Sehän imartelee.

Minut saisi houkuteltua takaisin ruutuun... ”...helposti. Mielellänihän minä töitä teen niin kauan kuin henki kulkee. En pistäisi kauheasti hanttiin, jos soitetaan perään. Sehän imartelee.”

Kerro jokin hauska tarina televisiosta. ”Kerran olen tuntenut itseni tähdeksi. Minusta otettiin yksin ulkokuvaa. Kurkistin pyjamassa lumihangessa, löytyykö koira. Paikalla oli porukkaa kuin pipoa, lähetys­auto ja kolme linja-autollista tavaraa.”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?