One Direction -fanit jättivät jälkeensä saastameren – ”En ole nähnyt 15 vuoteen tällaista sotkua” - Viihde - Ilta-Sanomat

One Direction -fanit jättivät jälkeensä saastameren – ”En ole nähnyt 15 vuoteen tällaista sotkua”

Olympiastadionin edusta on lauantai-iltana One Directionin keikan alla kuin kaatopaikka. Pöyristyneet tapahtumatyöntekijät kertovat, että eivät ole koskaan nähneet vastaavaa määrää sotkua.

Tältä Olympiastadionin edustalla näytti kentän tyhjennyttyä One Directionin keikalle jonottajista.­

27.6.2015 20:28

Suosittu poikabändi One Direction esiintyy aivan hetken kuluttua Helsingin Olympiastadionilla. Keikka myytiin hetkessä loppuun viime marraskuussa.

Suuri osa faneista on jonottanut Olympiastadionin edustalla aamuvarhaisesta. Osa faneista on ollut paikalla jo useita päiviä.

Ilta-Sanomat uutisoi aiemmin, että jono Olympiastadionille oli satoja metrejä pitkä vielä kahden ja puolen tunnin ajan porttien avaamisen jälkeen. Jonot alkoivat lyhentyä ja purkautua pian seitsemän jälkeen. Noin kello 19.15 suurin osa yleisöstä oli jo saatu ohjattua sisään Olympiastadionille.

Ihmisistä tyhjentynyt jonotusalue näytti kirjaimellisesti kaatopaikalta noin kello 19.20.

Metalliaidoilla osiin jaettu jonotuspaikka oli täynnä muovipusseja, limupulloja, ruokajätettä, tyhjiä eväspaketteja ja muuta roskaa.

– Olen tehnyt 15 vuotta töitä erilaisilla festareilla ja muualla, mutta en ole eläessäni nähnyt tällaista kaaosta. En koskaan juhannuksena tai vappuna tai missään muuallakaan, sanoo täysin äimistyneen oloinen, nimettömänä pysyttelevä tapahtumatyöntekijä IS:lle

Mistä tällainen sotku voi johtua?

– Teinit käyttäytyvät näin. Aikuiset osaavat viedä roskat roskikseen, työntekijä arvelee.

Kentällä jätekaaoksen keskellä pyörii epätoivoisen oloisina vain kourallinen oranssiliivisiä työntekijöitä siivousharjat käsissään.

– Emme todellakaan osanneet varautua siihen, että roskaa olisi näin paljon, siivoava työntekijä sanoo.

Pahin kaaos on nimenomaan metallisilla aidoilla rajatun alueen sisällä, missä fanit ovat viettäneet aikaa aamuyhdeksästä lähtien.

Aidatun alueen sisällä oli lukuisia suuria roska-astioita. Roskat olisi ollut helppo pitää mukana jonossa ja pudottaa roskiksiin jonotuksen edetessä.

Maahan jätetyt roskapussit ja jätteet tarkoittavat sitä, että edessä on jättimäinen siivousoperaatio. Paikan siivoamisesta on vastuussa tapahtuman järjestäjä eli Live Nation.

Oman kauhansa soppaan tuo valtava lokkiarmeija.

Jos roskat pysyisivät paikoillaan, siivous saataisiin nopeasti valmiiksi roskien määrästä huolimatta. Lokit kuitenkin rikkovat muovipusseja ja levittävät jätteitä ympäri aluetta, mikä hidastaa ja jopa estää siivoustyötä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?