Amerikkalaislaulaja Randy Rogers menetti tyttärensä vain kuuden päivän ikäisenä –”Hän ei koskaan avannut silmiään” - Viihde - Ilta-Sanomat

Vauvansa vain kuuden päivän ikäisenä menettänyt kantritähti avautuu surustaan: ”Hän ei koskaan avannut silmiään”

Amerikkalaislaulaja Randy Rogersin tytär menehtyi harvinaisen geneettisen sairauden seurauksena.

Amerikkalainen Randy Rogers Band on menestynyt yhdysvaltojen kantrilistoilla.­

26.6.2015 19:17

Amerikkalaisen kantriyhtye Randy Rogers Bandin laulaja Randy Rogers menetti lähes vastasyntyneen tyttärensä vain kuuden päivän ikäisenä.

Rumer-vauva kuoli harvinaiseen geneettiseen sairauteen, jonka peri vanhemmiltaan.

Rogers avautuu järkyttävästä tapahtumassa People-lehden haastattelussa.

Hyvin menneen synnytyksen jälkeen 3. kesäkuuta onnellinen pariskunta, Rogers ja tämän vaimo Chelsea, iloitsivat perheen kolmannesta lapsesta täysin rinnoin.

Onnellinen pari julkaisi myös Randy Rogers Bandin Facebook-sivuilla ilouutisen tyttären syntymästä.

Welcome the newest member of the Rogers family, Rumer Rain, born at 7:29 am this morning. 7 lbs, 13 oz and 20 inches long. Everybody is happy and healthy!Posted by Randy Rogers Band on Wednesday, 3 June 2015

Pian onni kääntyi kuitenkin huoleksi.

– Hän ei syönyt eikä herännyt. Hän oli todella veltto eikä koskaan avannut silmiään. Lääkärit ja hoitajat vakuuttivat kaiken olevan normaalia, mutta noin kahdeksan tunnin jälkeen Rumer vietiin vastasyntyneiden teho-osastolle, Rogers kertoo Peoplessa.

Vikaa etsittiin kuusi päivää, joiden aikana Rogers sanoo epätietoisuuden olleen pahinta.

– Oli sydäntäsärkevää ja uuvuttavaa, kun ei tiennyt mikä hänellä on vikana, Rogers sanoo.

Harvinainen sairaus

Lopulta Rumerilla diagnosoitiin harvinainen geneettinen sairaus ei-ketoottinen hyperglysinemia, joka aiheuttaa muun muassa aineenvaihdunnan ja aivojen toiminnan häiriöitä sekä hengitysvaikeuksia.

Harvinaiseen tautiin sairastuu noin yksi 66 000:sta syntyneestä lapsesta Yhdysvalloissa, mutta Randy ja Chelsea saivat onnettomuudekseen tietää olevansa molemmat geenin resessiivisiä kantajia.

Järkyttävästä menetyksestä huolimatta Rogers yrittää pysyä positiivisena.

– Olen vain niin onnellinen, että löytyy näin älykkäitä ja intohimoisia ihmisiä, jotka kykenevät tunnistamaan tällaisia asioita. Nyt kenenkään meidän perheessämme ei tarvitse kokea tätä samaa, ja siitä saamme kiittää tiedettä, Rogers sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?