Provinssin tiedottaja: ”Ennen festivaaleille mentiin juomaan viinaa, sammumaan telttaan ja missaamaan bändejä” - Viihde - Ilta-Sanomat

Provinssin tiedottaja: ”Ennen festivaaleille mentiin juomaan viinaa, sammumaan telttaan ja missaamaan bändejä”

Seinäjoen Provinssi sukii sulkiaan huonojen vuosien jälkeen.

Elastinen esiintyi Provinssissa torstaina.­

26.6.2015 8:40

Seinäjoen Provinssirock on kokenut melkoisen kasvojenkohotuksen vaikeiden viime vuosien jälkeen. Tapahtumaa vuodesta 1993 järjestänyt Seinäjoen Elävän musiikin yhdistys Selmy ry ilmoitti viime syksynä aloittavansa yhteistyön yhdistyneiden Fullsteam Agencyn ja Euroopan johtavan festivaalijärjestäjän, saksalaisen FKP Scorpion kanssa.

Yhteistyön myötä Provinssirock pudotti nimestään pois sanan rock, ja nyt uudistunut Provinssi juhlitaan ensimmäistä kertaa nelipäiväisenä. Seinäjoen Törnävänsaaren festarialuekin on uudistunut rutkasti.

– Totta kai onnistuminen on elintärkeää joka vuosi. Tänä vuonna meillä on osittain uudistunut organisaatio ja uusi omistuspohja, joten siinä mielessä meille on todella tärkeää, että Provinssin uusi alku onnistuu, festivaalin tiedottaja Johannes Kinnunen sanoo.

Calvin Harris villitsi Provinssin täyden yleisön loisteliaalla show’llaan.­

Festivaalialueella on tänä vuonna muun muassa uusi jättiteltta Pink Stage. Päälavan vieressä komeilee vanhaa tivolitunnelmaa henkivä maailmanpyörä.

Kun festivaalien kilpailu on kovaa ja nimekkäimmätkin artistit saattavat vierailla Suomessa tuon tuosta, täytyy järjestäjien panostaa erikoispalveluihin.

Provinssissa voi muun muassa ruokailla oikeassa fine dining -ravintolassa ja nauttia pienpanimoiden oluita, erikoiskahveja ja erilaisia viinejä.

– Rumasti sanottuna ennen festivaalille mentiin juomaan viinaa, sammumaan telttaan ja missaamaan bändejä. Se on selkeästi muuttunut nyt. Totta kai musa on edelleen meille tärkein juttu, mutta festivaali on entistä enemmän kokonaisuus, jossa ihmisten halutaan viihtyvän porttien aukenemisesta viimeisen bändin lopettamiseen asti. Siellä on Escape roomia, vaijeriliukua ja alueella pyörivää taikuria, ja näin monesti pienistä hetkistä tulee tärkeitä. Ihmiset saattavat sen lempibändin sijaan muistaakin juuri yhden biisin, jonka kuulivat maailmanpyörästä käsin, Kinnunen sanoo.

Yleisö haltioitui brittiyhtye Musen esiintymisestä keskiviikkoiltana.­

Vastaavanlaisia erikoisuuksia on nähty jo muutaman vuoden ajan myös Turun Ruisrockissa, jossa on sielläkin palveltu laatutietoista yleisöä muun muassa skumppabaarilla ja a'la carte -ravintolalla.

Provinssista löytyy keikkojen lisäksi muutakin ajanvietettä. Alueella katsellaan ainakin elokuvia, järjestetään Tubemiitti, joogataan, järjestetään pleikkariturnaus ja silent disco.

Keskiviikkona alkanut nelipäiväinen festarointi veti sateisesta säästä huolimatta paikalle 18 000 henkeä, mikä on huomattavasti edellisvuosia enemmän.

– Kaikkina kolmena seuraavana päivänä kävijämäärä tulee olemaan keskiviikkoa suurempi, järjestäjät vakuuttavat.

Keskiviikkona esiintynyt eteläafrikkalainen rap-rave-yhtye Die Antwoord oli myös yksi festareiden odotetuimmista.­

Provinssirock on kokenut viime vuosina melkoista ahdinkoa. 2013 paikalle saapui kolmen festaripäivän aikana vain 42 000 juhlijaa. Määrä oli surullisen pieni huippuvuoteen 2011 nähden, jolloin Törnävällä juhli 82 000 kävijää. 2014 Provinssirock typistyi kaksipäiväiseksi, ja keräsi Törnävänsaareen vain reilut 22 000 juhlijaa. Ennen varsinaista festaria järjestettyyn avajaiskonserttiin saapui 3000 kuulijaa.

– Nyt lipunmyynti on ollut moninkertaista aiempiin vuosiin verrattuna, joten merkit ovat tosi hyvät, Kinnunen sanoo.

Keskiviikkona Provinssi-illan päätti brittirockjättiläinen Muse, torstain huipensi Suomen festivaalihistorian kaikkien aikojen kalleimman show'n tarjoillut huippu-dj Calvin Harris. Provinssi jatkuu vielä perjantaina ja lauantaina, jolloin pääesiintyjiä ovat mm. Haloo Helsinki!, Deadmau5, Kygo, Antti Tuisku ja Faith No More.

Festari avasi ovensa mutaisissa tunnelmissa.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?