Vesa Keskinen ja Matti-isä pitäneet mykkäkoulua jo kymmenen vuotta – tästä välirikko sai alkunsa! - Viihde - Ilta-Sanomat

Vesa Keskinen ja Matti-isä pitäneet mykkäkoulua jo kymmenen vuotta – tästä välirikko sai alkunsa!

Isän ja pojan tulehtuneet välit varjostavat Vesa Keskisen mieltä. Kaikki sai alkunsa kyläkaupan pihamaalle pystytetystä monumentista.

25.6.2015 6:58

Kyläkauppias Vesa Keskisen ja hänen isänsä Matti Keskisen välirikko nousi esille viime viikonloppuna, kun isä ei osallistunut poikansa häihin.

Mykkäkoulua isällä ja pojalla on jatkunut jo yli kymmenen vuotta. Vesa Keskisen mukaan välit eivät ole täysin poikki, mutta heidän arvomaailmansa poikkeavat toisistaan niin paljon, että se on aiheuttanut puhumattomuutta.

– Ei meillä ole varsinaista välirikkoa. Emme vain ymmärrä toisiamme, Keskinen kommentoi lyhyesti IS:lle.

Vesa ja Jane saivat toisensa juhannuksena. Matti-isää ei häissä näkynyt.­

Vesan mukaan Tuurin kyläkaupan tontilla komeileva suuri OnnenKenkä-monumentti kärjisti erimielisyydet suurempiin mittakaavoihin vuosikymmen sitten. Jättikenkä pystytettiin kyläkaupan pihamaalle vuonna 2006.

– Kaikki alkoi OnnenKenkä-monumentista. Isäni ei ymmärtänyt sitä. En minäkään ymmärrä joitain isäni tekemiä asioita. Meillä on siis erilaiset arvot, Keskinen sanoo.

Vesa Keskinen ei ole puhunut isälleen Matille liki kymmeneen vuoteen.­

Vaikka Keskinen puhuu välirikosta melko avoimesti, on vuosia kestänyt kärhämä jättänyt syvät arvet.

– Aihe on minulle arka. Tuntuu pahalta, kun isä ei onnitellut tyttärestämme Mariasta ja hän on kääntänyt vaimolleni Janelle selkänsä, Keskinen miettii.

OnnenKenkä-monumentti johti isän ja pojan välirikkoon.­

Lue Vesa Keskisen haastattelu kokonaisuudessaan päivän Ilta-Sanomista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?