Audrey Hepburn painoi nuorena alle 40 kiloa – pojan kirjoittama muistelmateos kertoo syyn - Viihde - Ilta-Sanomat

Audrey Hepburn painoi nuorena alle 40 kiloa – pojan kirjoittama muistelmateos kertoo syyn

Näyttelijälegenda Audrey Hepburnin poika paljasti äitinsä hoikan olemuksen olleen sodanaikaisen aliravitsemuksen syytä.

Näyttelijä Audrey Hepburn tunnettiin erinomaisten näyttelijänlahjojensa lisäksi hoikasta ulkomuodostaan ja tummista silmistään.­

24.6.2015 15:51

Audrey Hepburn on edelleen 22 vuotta kuolemansa jälkeen yksi kaikkien aikojen tunnetuimmista näyttelijöistä ja malleista.

Kuvankaunis Hepburn muistetaan näyttelijäntyönsä lisäksi erityisesti hoikasta ruumiinrakenteesta ja kaurismaisista, tummista silmistään.

Englantilaisen People-lehden mukaan Hepburnin nuorin poika, Luca Dotti, paljastaa harvinaisen epäviehättävän totuuden Hepburnin hoikasta ulkomuodosta.

Dottin mukaan Hepburnin hoikkuus johtuu siitä, että hän eli nuoruusvuotensa pahasti aliravittuna toisen maailmansodan takia. Maailmansota alkoi Hepburnin ollessa yhdeksänvuotias ja päättyi hänen ollessa kuusitoistavuotias.

– Hän ei saanut tarpeeksi ruokaa silloin, kun olisi tarvinnut eniten ravinteita, Dotti sanoo People-lehden mukaan.

Audrey Hepburn (vas.) vuonna 1949.­

Luca Dotti on kirjoittanut äidistään muistelmateoksen Audrey at home, vapaasti suomennettuna Audrey kotioloissa. Teoksessa kerrotaan muiden muassa Hepburnin lapsuudesta sota-aikana.

Dottin mukaan Hepburn painoi sodan jälkeen vain alle 40 kiloa. Näyttelijätär on metri ja seitsemänkymmentä senttimetriä pitkä, joten nykyisten painoindeksien mukaan hän on ollut 40-kiloisena vaikeasti alipainoinen.

Hepburn (oik.) kuvattuna äitinsä kanssa vuonna 1946. Dottin kirjoittaman teoksen mukaan aliravitsemus ja anemia aiheuttivat Hepburnin silmien alle mustat varjot.­

Yli 22 000 hollantilaista kuoli sodan aikana nälänhätään, mutta Audrey Hepburn selvisi. Hän kuitenkin kärsi aliravitsemuksen seurauksista koko elämänsä ajan sodan jälkeen.

Muistelmateoksen mukaan Hepburn on kärsinyt anemiasta, keltataudista, astmasta ja lukuisista muista vaivoista, jotka aliravitsemus aiheutti.

Tarinan mukaan nuori Hepburn sai sodan loputtua hollantilaiselta sotilaalta suklaapatukoita, jotka hän hotkaisi heti suihinsa. Pysyvästi pienentyneen vatsalaukun takia suklaa ei kuitenkaan pysynyt hänen sisällään, ja hän alkoi saman tien voida pahoin suklaan syömisen jälkeen.

Sodan aikana Hepburnin ja monien muiden ravintona olivat pääasiassa vesi, endiivit ja erilaiset kasvikset, kuten nokkoset ja tulppaanit.

Sittemmin Hepburn tunnettiin suurena herkuttelijana. Hänen lempiruokiaan olivat muun muassa pasta ja jäätelö. Suklaasta Hepburn nautti elämänsä loppuun asti, koska se symboloi hänelle sodan jälkeistä vapautta.

Lähteet: Daily Mail, People

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?