Jenni Vartiainen: ”En menisi tv-musiikkikisaan uudestaan” - Viihde - Ilta-Sanomat

Jenni Vartiainen: ”En menisi tv-musiikkikisaan uudestaan”

Laulaja Jenni Vartiainen nousi aikanaan pinnalle televisiosta. Vuosi oli 2002. – Nyt hakisin uraa eri reittiä, Jenni sanoo.

17.6.2015 6:15

Juhannuksena keikkalavalta löytyvän Jenni Vartiaisen nimen tietävät kaikki. Harva enää muistaa, että hän nousi esille Popstars-tv-ohjelmasta, josta perustettiin tyttötrio Gimmel.

– Se oli ensimmäinen tv-musiikkikilpailu Suomessa ennen Idolseja ja Voice of Finlandeja. Lähdin mukaan, vaikka pelkäsin, että tv-kameran edessä voin nolata itseni. Olin lähdössä sen jälkeen ulkomaille.

– Silloin en ollut laulanut soolona, mutta olin tehnyt musajuttuja aina. Siitä tuli ensimmäinen hetki, jolloin tiesin, että haluan tehdä tätä loppuelämäni ja oppia kaiken. Nyt olen tehnyt musiikkia 13 vuotta suorastaan fanaattisesti, Jenni kertoo.

Jenni Vartiainen Ruisrockin lavalla kesällä 2014. Konsertti nähdään talitoituna TV2:ssa perjantaina.­

Vahvasti ylhäältä päin ohjatun konseptin jälkeen Jenni on tehnyt Suomen mittakaavassa loistokkaan soolouran.

– Olihan se rajua, kun opettelin ajamaan polkupyörää kansan silmien alla. Olen päästänyt ensimmäiset äänet televisiossa, ja sitä on seurannut paljon vuosia. Onneksi tuli intuitio, johon luotin. Eihän sitä tiennyt, tuleeko ohjelmasta floppi ja tekeekö bändi mitään. Hyvin se meni.

 Eihän tv-kisoista vähään aikaan ole kukaan artisti jäänyt elämään. Joistakin ohjelmista toivoo, etteivät ihmiset ole rikkoneet niissä itseään.

– En menisi tv-musiikkikisaan uudestaan. Onhan se kova paikka. Muutenkin tuntuu, että tv ja viihteellisyys etsivät persoonallisuuksia. Saattaa olla musikaalisesti lahjakkaampia ja soveltuvampia uralle, mutta heitä ei valita. Jos olisin tehnyt 13 vuotta musiikkia ja en julkaissut vielä, hakisin uraa eri reittiä, Jenni miettii.

Jennin mukaan pelin henki on muuttunut.

– Nykyään minulla on neutraali suhtautuminen tv-kisoihin, mutta eihän niistä vähään aikaan ole kukaan artisti jäänyt elämään. Joistakin ohjelmista toivoo, etteivät ihmiset ole rikkoneet niissä itseään ja voivat hyvin.

Ilta-Sanomat Tv-lehden 84-sivuisessa juhannusjätissä (25/15) Jenni kertoo myös keikkailusta televisiossa, Vain elämää -ohjelmasta nousseesta kritiikistä ja omasta juhannuksestaan. Myynnissä 17.–23.6.2015 yhdessä Ilta-Sanomien kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?