Konkurssi ja valtavat verovelat – Silmu kertoo, mitä Yölinnulle oikein tapahtui

Julkaistu:

yölintu
Suomen suosituimpiin tanssiorkestereihin lukeutuvan Yölinnun taustayhtiö Yölintu Oy on asetettu konkurssiin.
Helsingin Sanomat uutisoi tiistaina Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden asettaneen Yölintu-orkesterin taustayhtiön konkurssiin. Lehden mukaan yhtye on maksukyvytön ja Yölintu Oy:llä on verovelkaa yli 59 000 euroa.

– Eiväthän ne velat tuulesta temmattuja ole, pitävät kyllä paikkansa. Ikävä juttu, eihän sitä voi kieltää, yhtyeen perustajajäsen Matti Silmu myöntää IS:lle.

– Ovathan nämä asiat olleet mulla jo pidempään tiedossa. Ei tämä mitenkään yllätyksenä tullut, tiesin kyllä kuinka tässä tulee käymään.

Taloudelliseen ahdinkoon ja valtaisaan velkataakkaan on Silmun mukaan vaikuttanut moni asia.

– En ala syitä sen enempää erittelemään, mutta meillä on ollut useampi tappiollinen vuosi. Ja ovathan keikkamäärätkin vähän laskeneet - menot ovat kuitenkin olleet samat kuin aina ennenkin, Silmu huokaa.

– Niitä ei ole saatu pienennettyä, sillä aika isolla kalustolla tässä on liikuttu.

Sillä Silmu viittaa Yölinnun viiteen jäseneen ja yhteen orkesterin mukana kiertävään tekniikkamieheen.


Mutta rundeja – niitä on kuulemma luvassa jatkossakin. Yölintu heittää kesä-heinäkuussa 16 keikkaa ja loppuvuodellekin on jo tehty jonkin verran keikkavarauksia.

– Fanien ei tarvitse olla millään lailla huolissaan, bändi jatkaa Yölintuna normaaliin tapaan. Yhtiötoiminta vain siirtyy uudelle yhtiölle, M Silmu Oy:lle, jota kautta hommat pyörivät, Silmu vakuuttaa.

– Bändin keikkailuun nämä yhtiökuviot eivät vaikuta millään tavoin.

Kitaristi Silmu ja tämän veli, laulaja Simo Silmu perustivat Yölinnun Porissa vuonna 1992. Lukuisia kulta- ja platinalevyjä myynyt yhtye muistetaan muun muassa listahiteistä Haavoittumaton, Mä putoan, Liian suuri city ja Mahdunko maailmaas.

Yölintu Oy:n konkurssista uutisoi ensimmäisenä Iskelmä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt