Palkittu tähti suhtautuu neuroottisesti teknologiaan: ”Peitä tietokoneesi kamera” - Viihde - Ilta-Sanomat

Palkittu tähti suhtautuu neuroottisesti teknologiaan: ”Peitä tietokoneesi kamera”

Elämäntyöstään palkittu näyttelijä Patricia Arquette selvittää CSI: Cyber -sarjassa nettirikoksia. Itse hän ei halua puhelimeensa edes sähköpostia.

Patricia Arquette poseerasi saamansa Kristallinymfi-palkinnon kanssa Monte Carlon tv-festivaalien avajaisissa Monacossa 13. kesäkuuta.­

14.6.2015 14:18

Näyttelijä Patricia Arquette vastaanotti lauantai-iltana Monte Carlon tv-festivaalien myöntämän Kristallinymfin palkintona elämäntyöstään.

Keväällä Oscarin sivuosasuorituksestaan Boyhood-leffassa saanut Arquette, 47, hymyili tyytyväisenä palkintonsa kanssa, sillä työt jatkuvat, tosin television puolella.

– Vaikka sain juuri Oscarin, minulle ei ole tarjolla paljon rooleja elokuvissa. Joten olen kiitollinen, että saan tehdä televisiotöitä. Televisiossa voi viihdyttää ihmisiä, jotka elävät vaikka vanhainkodeissa, tai köyhiä. Televisio on ilmaista, rakastan sitä ajatusta, että se on ilmaista, Arquette kertoi sunnuntaina lehdistötilaisuudessa.

Rooli Boyhood-elokuvassa poiki Patricia Arquettelle parhaan sivuosan Oscarin, muttei tähden mukaan lisännyt työtarjouksia elokuvissa.­

Arquette esittää pääosaa tuoreessa CSI-sarjaperheen spinoffissa, CSI: Cyber -sarjassa. Hänen hahmonsa, erikoisagentti Avery Ryan vetää tiimiä, joka tutkii netissä tapahtuvia rikoksia.

Arquette kuvaili suhtautuvansa itse teknologiamurtojen mahdollisuuteen jo hiukan neuroottisesti.

Hänen neuvonsa nettirikollisuuden ehkäisemiseksi ovat selkeät:

– Peitä tietokoneesi kamera, koko ajan. Nyt valo ei edes syty, jos joku kuvaa sillä sinua, hän totesi.

– Minulla ei ole puhelimessani sähköpostia ollenkaan. Tosin juttuni ovat tosi tylsiä, hakkeri varmaan tekisi itsemurhan tylsyydestä! Arquette naurahti.

Arquette vieraili Monte Carlon tv-festivaaleilla, jotka järjestetään nyt 55. kerran. Monacon ruhtinas Rainierin aikoinaan aloittama tv-alan tapahtuma on paisunut yhdeksi alan suurimmista.

Avajaisia isännöi lauantai-iltana tapahtuman suojelijan, Monacon ruhtinas Albertin puoliso Charlene.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?