Viihde

Näyttelijälegenda Christopher Lee on kuollut

Julkaistu:

valkokankaan legenda
Christopher Lee oli 93-vuotias.
Näyttelijälegenda Christopher Lee on kuollut, kertoo The Telegraph. Hän menehtyi sunnuntaina lontoolaisessa sairaalassa, Leen perhe tiedottaa. Telegraph-lehti myös julkaisi Leen kuolintodistuksen.

Hän oli joutunut sairaalaan hengitys- ja sydänvaivojen vuoksi. Näyttelijälegenda täytti toukokuun 27. päivä 93-vuotta.

Lee näytteli urallaan yli 200 elokuvassa. Lee tuli tunnetuksi uransa alkupuolella etenkin kauhuelokuvista. Lee näytteli mm. kreivi Draculaa Pimeyden prinssi -elokuvassa (1958) ja uusi roolinsa useita kertoja.

Suurelle yleisölle hän tuli tunnetuksi 007 ja kultainen ase -elokuvasta, jossa hän teki ikimuistoisen roolisuorituksen Bond-pahiksena.


Leen muihin viimeaikaisiin tunnettuihin töihin lukeutuvat Taru sormusten herrasta -elokuvat, jossa hän esitti velho Sarumania, sekä Star Wars -elokuvien kreivi Dookuna.

Lee oli myös yksi ohjaaja Tim Burtonin vakionäyttelijöitä, ja hän esiintyi kuudessa ohjaajan elokuvassa.


Tuottelias näyttelijä pysyi aktiivisena viimeiseen asti ja esimerkiksi viime vuonna hän uusi Sarumanin roolinsa Hobitti – Viiden armeijan taistelu -elokuvassa.

Lee sai juuri kuvattua elokuvan Angels in Notting Hill ja häneltä jäi kesken elokuva The 11th.

Näyttelemisen lisäksi Lee teki aluevaltauksen metallimusiikin parissa. Valkokankaan legenda julkaisi useita levyjä. Viimeiseksi jäi viime jouluna julkaistu Jingle Hell -levy.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt