Pyllistävät Nicki Minajit Tuomiokirkon portailla – kirkko penää anteeksipyyntöä

rac

Julkaistu:

Tuomiokirkon portaille ilmestyneille uhkeille Nicki Minaj’n kuville ei oltu kysytty seurakunnalta lupaa.
Niukkaakin niukemmista asuista tunnettu yhdysvaltalaisartisti Nicky Minaj’n pahvijulisteet ilmestyivät Helsingin katukuvaan keskiviikkoaamuna. Tempauksen takana ovat lahtelaiset festivaalijärjestäjät, jotka mainostavat Summer Up -festivaaliaan.

Kuvissa runsasmuotoinen laulaja on pukeutunut hyvin niukkaan ja paljastavaan asuun. Artisti esiintyy Summer Up -festivaalilla heinäkuun alussa.

Helsingin Tuomiokirkkoseurakunnan tuomiorovasti Matti Poutiaisen mukaan festivaalijärjestäjät eivät olleet pyytäneet lupaa julisteiden levittämiseen. Tempaus ei kuitenkaan ole johtanut erityisiin toimenpiteisiin kirkon puolelta.

– Tuomiokirkon portaat ovat osa kansallismaisemaa. Ympäristö on Helsingin olohuone, ja kirkon portailla järjestetään monipuolisesti värikästä kaupunkitoimintaa, Poutiainen kertoo IS:lle.


– Silloin kun yhdistys tai yritys järjestää alueella kaupallista toimintaa, se muuttuu luvanvaraiseksi. Tapahtumaan tai mainoskampanjaan on pyydettävä lupa, tuomiorovasti lisää.

Julisteet ehtivät olla Tuomiokirkon portailla vain vähän aikaa järjestäjien kuvauksia varten. Ne kuitenkin poistettiin melko nopeasti.

– Emme suunnittele mitään tiettyjä toimenpiteitä, mutta olisihan se mukavaa, jos järjestäjä esittäisi anteeksipyynnön, Poutiainen sanoo.


Sosiaalisessa mediassa mainostempaus on herättänyt paljon keskustelua. Osakseen se on saanut sekä puolustelua että ankaraa kritiikkiä.

Oheisella videolla näkemyksiään kohusta kertoo Summer Up -festivaalia järjestävä Martin Mustonen, jonka idea Nicki Minaj -pahvinuket olivat.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt